Vi anbefaler: Honeymoon i Paris

15.01.15
Jette Mortensen, Hovedbiblioteket I Birkerød, har læst: Jojo Moyes: Honeymoon i Paris (2014)
Hvad gør man, når juletravlheden er over en, og man ikke har tid til at læse en roman af normal størrelse? Jeg læste denne lille bog på 118 sider i lommebogsformat. Bogen handler om 2 par, der holder hvedebrødsdage i byernes by, Paris. Desuden er der den sjove vinkel på historien, at der er 90 år mellem de 2 nygifte pars fortællinger.
 
Vi følger parrene over ganske få dage, hvor der med det samme dukker tvivl og jalousi op i forholdene. Kvinderne, Liv og Sophie, bliver i tvivl, om det nu er det rette, de har foretaget sig. De har begge hovedkulds kastet sig ud i ægteskabet. Er det en stor misforståelse? Skulle de have ventet, så de kunne lære deres mænd bedre at kende? 
 
Jeg var på et tidspunkt under læsningen ved at droppe bogen. Jeg syntes, at nu var det for galt med de intrigerende ”veninder” til Sophie, og jeg blev også vred over at læse om Liv, der overlades til sig selv på selve bryllupsrejsen. Jeg blev alligevel nysgerrig efter at se, hvordan fortællingen ender, og det er som nævnt en meget hurtigt læst bog - så det er ikke dage, der bliver brugt på sagen.
 
De, der kender Paris, vil kunne nikke genkendende til lokaliteterne: Orsay Museet, Place des Vosges og kajerne langs Seinen. Rue Rivoli og les Invalides optræder også i 1912-fortællingen, hvor der opstår en fortættet stemning, når man læser om regnen og gaslygternes blafrende flammer.
 
Hvis man har travlt, men ikke helt vil undvære at læse en skønlitterær bog, så kan jeg anbefale denne.
 
    
Materialer