Selvbetjente biblioteker

Alle biblioteker i Rudersdal er selvbetjente biblioteker, hvor brugerne selv kan lukke sig ind i det tidsrum, hvor der ikke er personale til stede.

Du kan finde bibliotekernes åbningstider her: rudbib.dk/biblioteker

Hvordan kommer man ind?  

For at få adgang til de selvbetjente biblioteker skal man:
  • Være indmeldt som låner i Rudersdal Bibliotekerne
  • Medbringe eget sundhedskort eller lånerkort. 
  • Bruge sin pinkode på 4 cifre (den samme pinkode som man bruger til at låne, reservere mm.).
Man kører sit sundhedskort eller lånerkort gennem kortlæseren, der er placeret ved indgangen til biblioteket.
  • I Birkerød taster man derefter sin pinkode for at komme ind. I weekenden skal man også benytte scanneren ved bygningsindgangen.
  • I Nærum taster man derefter sin pinkode for at komme ind.
  • I Vedbæk taster man derefter sin pinkode for at komme ind. 

OBS! Holte Bibliotek er i øjeblikket ved at blive ombygget, og der er derfor ikke selvbetjent åbningstid. Du kan se åbningstider for Holte Bibliotek og læse om mombygningen her: Holte Bibliotek udvides og nyindrettes

Det registreres, hvem der lukker sig ind, og der er videoovervågning i det selvbetjente bibliotek. Der er tekniske løsninger, der styrer automatisk tænd/sluk af lys, publikums-pc'er og selvbetjeningsautomater, ligesom en stemme adviserer lukketid. Det er ikke tilladt at lukke andre brugere ind i den selvbetjente åbningstid. Dette er en forudsætning for, at biblioteket kan fungere som åbent/selvbetjent (forældre må dog gerne lukke deres mindre børn ind).
 
OBS! Hvis der opstår problemer med det kommunale netværk, kan det undtagelsesvis forekomme, at der ikke er adgang til det selvbetjente bibliotek.