Vi anbefaler: En frygt for sort vand

15.10.16
Jesper Christoffersen, Hovedbiblioteket i Birkerød, har læst: Craig Russell: En frygt for sort vand (Jan Fabel, bd. 6) (2015)

Én af mine favoritter på krimiområdet er 6. bind fra Hamburgs lidt kedelige og luskede kvarterer, hvor helten Jan Fabel igen kommer på en umulig opgave, som han denne gang kun med nød og næppe slipper levende fra.

Han lever livet farligt, den gode Jan Fabel, men han sørger for, at du som læser får spoleret dele af nattesøvnen. Efter en meget kraftig storm over Nordtyskland går Elben over sine bredder og efterlader sig et syndigt kaos, og man finder et hovedløst lig ved havnen i Hamburg. Jan Fabel og hans skrappe team fra Mordkommission Hamburg sættes straks på opgaven, og Jan Fabel frygter, at endnu en person er blevet offer for Netværksmorderen, som har hærget Hamburg det seneste stykke tid.

Netværksmorderen får kontakt med sine ofre via de sociale medier, men der er noget, der ikke stemmer med hans ”normale” fremgangsmåde, så Jan Fabel må tænke alternativt. Han kommer hurtigt på sporet af en ekstremistisk og meget voldelig miljøgruppe, som er meget aktiv op til en stor miljøkonference, der skal afholdes i Hamburg. 

Fabel får rigeligt at se til, og da en ung pige forsvinder sporløst, samtidig med at man finder hendes elsker - en politiker fra toppen af hierarkiet - myrdet, er fanden løs i Laksegade, og bystyret er helt oppe i det røde felt. Kaos over hele linjen og alle lamper blinker.

Craig Russell skriver med stor lidenskab om Hamburg, kender hver en krog i byen, og har stor indsigt i den tyske kultur. ”Fabel- serien” er ikke for sarte sjæle, men for kendere af hardcore krimi er de ”Spitze”!

Materialer