Vi anbefaler: Vilde køtere

07.04.17
Jesper Christoffersen, Hovedbiblioteket i Birkerød, har læst: Ian Rankin: Vilde køtere (2016)

Rebus gik på pension i 2007, da han fyldte 60 (læs "Exit Music"), men han fik et pensionistjob med "glemte sager", akkurat som hans krimi-kollega Harry Bosch gjorde det i Los Angeles.

Jeg tror ikke, Rebus nogensinde bliver skrevet helt ud af serien, med mindre han dør, for hvad er en Rankin-krimi uden de sure opstød fra gnavpotten Rebus? Rebus er trukket ind i folden igen, da et højtstående medlem af det skotske parlament findes myrdet i sit eget hjem. Ved liget ligger der en seddel: Jeg husker hvad du gjorde. Samtidig er der bud efter Big Ger Cafferty - Rebus' gamle fjende og tidligere bykonge i Edinburgh. Han bliver beskudt i sin lejlighed, og da Cafferty har lige så mange fjender som venner, kan det nærmest være hvem som helst, der har gjort det.

Måske er det den flok tyrenakker fra Glasgow, der forsøger at tilkæmpe sig markedet i Edinburgh, efter at Cafferty har trukket sig tilbage? Men dem er Malcolm Fox travlt beskæftiget med, hvis han da ellers har tid, nu hvor han er begyndt at kissemisse med Siobhan, hvilket Rebus ikke bryder sig om, da han stadig har et lunt øje til Siobhan. Hun er heller ikke helt "færdig" med Rebus, hvilket man aner, da hun antyder, at Rebus har haft damebesøg; så man kan forstå, at når de tre er på Oxford Bar sammen, afløser den ene spydighed/hentydning den anden - ganske festligt. 

Vi kommer godt rundt i Edinburgh og får besøgt det ene værtshus efter det andet og kommer også på en tur ud i det blå med Rebus. "Vilde køtere" er endnu én i rækken af fremragende krimier fra Ian Rankin.

Materialer