Vi anbefaler: Kvinden i toget

15.03.16
Sanne Mendel, Nærum og Holte Bibliotek, har læst: Paula Hawkins: Kvinden i toget (2015)

Har du ligesom jeg savnet en god og spændende krimi, hvor du som læser sidder på yderste kant af lænestolen i bar spænding med tilbageholdt åndedræt og bare må vide, hvad der sker på næste side?
Så er "Kvinden i toget" bogen, du skal læse.

Det er en psykologisk krimi i særklasse, et veldrejet plot krydret med udefinerbare og uigennemskuelige karakterer, hvoraf hovedpersonen er Rachel, som er tandhjulet i bogen.
Rachel har grundet et alkoholmisbrug både mistet sin ægtemand til en anden kvinde og sit hus, hvori de to sidstnævnte nu residerer, samt sit arbejde.
Nu bor hun hos en gammel veninde på et værelse, hvor hun fordrukken og fuld af skam forsøger at opretholde en illusion om normalitet udadtil ved dagligt at foregive at tage på arbejde i London. 

Rachel tager hver dag det samme morgentog til London og betragter husene på ruten. Især ét hus fanger hendes interesse, og en dag er hun vidne til noget, som chokerer hende. Da kvinden i huset så efterfølgende forsvinder sporløst, er Rachel overbevist om, at der er sket hende noget, og hun sætter sig for at opklare hendes forsvinden. Men hvem kan Rachel stole på, og kan hun overhovedet stole på sig selv?

Skal du kun læse én krimi i år, så er "Kvinden i toget" særdeles anbefalelsesværdig. Det er en fremragende krimi med skiftende synsvinkler og en urovækkende skildring af dystre og indviklede kroge af det menneskelige sind.

Materialer