Månedens lytter - maj

Månedens lytter i maj er Morten Flacheberg Andersen . Læs om hans passion for musik.
 Morten Flacheberg Andersen
Navn: Morten Flacheberg Andersen 
Beskæftigelse: Bibliotekar på Holte Bibliotek 
Alder: 37 

Hvilken slags musik lytter du helst til?
Jeg lytter primært til hvad der i bredest mulig forstand kaldes populærmusik, altså ikke-klassisk musik. Jeg er vokset op med pop- og rockmusikken, og det er der min hovedinteresse ligger. Inden for det område er jeg ganske bredt funderet, men føler mig mest hjemme i den mere alternative ende af spektret, fra støjrock til lavmælte singer/songwriters. Fra Sonic Youth til Nick Drake. Generelt hælder jeg nok mest til musik med en smag af vemod og melankoli.

Hvad er det ved denne musik, der gør den til noget særligt for dig?
Det er vanskeligt at forklare hvorfor noget rammer mig dybere og mere særligt end andet. Jeg bliver ofte grebet af stemninger. Jeg kan give et eksempel: En af de sange der altid får ram på mig, er ’Mining for Gold’ med Cowboy Junkies – et 1½ minut kort a cappella-nummer, hvor du kun kan høre sangerinden Margo Timmins og lyden af kirkerummet, hvori nummeret er optaget. Det er så minimalt som det kan blive, men effekten er ubeskrivelig. Evnen til at kunne få noget så fantastisk ud af næsten ingenting fascinerer mig.

Hvor lytter du helst til musik og hvorfor?
Alle vegne! Hjemme i stuen på anlægget og via digitale tjenester, på farten med min uundværlige iPod og til koncerter. Jeg er storforbruger af musik på alle tider og steder.

Hvilket medie bruger du til at afspille din musik, (cd, streaming, vinyl) og hvorfor?
Jeg bruger alle de medier jeg kan komme i nærheden af; cd, vinyl, streaming, min iPod – det hænder endda at jeg hiver et kassettebånd frem i ny og næ. Jeg holder meget af det håndgribelige, fysiske format, og finder stor fornøjelse i at gå og græsse i de pladebutikker, vi trods alt fortsat har til rådighed. Dette kan dog sagtens kombineres med brugen af Spotify, YouTube og hvad der ellers foreligger af digitale alternativer. Særligt streamingtjenester er nyttige til at stifte bekendtskab med nye og/eller ukendte udgivelser.

Fortæl om en helt speciel musikoplevelse?
Chris Isaak i Det Kongelige Teater i 2012. Alene det at en californisk surfer med forkærlighed for 1950’er-rockabilly, Elvis Presley og Roy Orbison befandt sig på nationalteaterets Gamle Scene var pudsigt, men at hans repertoire af mestendels små hjerteknusende popsange kunne omformes til en sand fest, var endnu mere specielt. Det var egentlig en siddekoncert, men publikum endte med at stå op i begejstring det meste af aftenen. Jeg under enhver at opleve showmanden Isaak og hans sammentømrede band i live-sammenhæng.

Hvis du skulle dele noget musik med andre, hvad skulle det så være?
Lige for tiden er jeg yderst begejstret for Richard Hawley. Hans musik er drivende sentimental, på grænsen til at kamme over i ren romantisk sødsuppe, men hans dybe stemme og flair for svulstige orkestrale arrangementer, er lige i øret. Hvis man har blot den mindste hang til elegante popcroonere, synes jeg man bør tjekke for eksempel hans pragtfulde udgivelser ’Coles Corner’ og ’Lady’s Bridge’.

Materialer