Se en sommerfugl!

Læs om de smukke sommerfugle.

Vidste du det?

Sommerfugle kan opdeles i dagsommerfugle og natsommerfugle (møl og natsværmere). I følge Naturstyrrelsen lever der i alt 66 forskellige arter dagsommerfugle i Danmark. 37 af dem er rødlistede, hvilket betyder, at de er truede eller særligt sårbare.

Hjælp en sommerfugl

Her får du 6 tips til ting, man selv kan gøre hjemme i haven for at hjælpe sommerfuglene, så de kan få næring og steder at bo:

  • Drop al gift og gødning der hvor du vil gøre din have sommerfuglevenlig.
  • Plant nektarrige blomster, der blomstrer på forskellige tidspunkter af året, i din have. Så er der altid mad til sommerfuglene i din have.
  • Sommerfugle lægger æg på bestemte planter, og når larverne er kommet ud, skal de også have noget at spise. Giv derfor brændenælderne og løgkarsen lov til at gro i haven.
  • Lav vinterly til sommerfuglene (og mange andre insekter). De overvintrer f.eks. i brændestabler og kvasbunker.
  • Sørg for at der er vand i haven i de tørre sommermåneder.

Fra puppe til larve

Fra 8. august får du mulighed for at følge med i den fascinerende forvandling fra puppe til larve. Vi få nemlig en masse små sommerfuglelarver, som skal bo hos os i en lille ’have’, indtil de har forvandlet sig til smukke, fine sommerfugle. Du kan besøge dem lige så tit, du vil og studere dem, mens de spiser sig ud af deres gode skind - helt bogstaveligt!  Se mere her: Sommerfuglehave på biblioteket

Se vores bøger om sommerfugle