Vil du redde frøerne sammen med Ramasjang og biblioteket?

Har I været med til at redde bierne, havets dyr og fuglene sammen med Ramasjang? Nu er turen kommet til frøerne.

Måske kan I lave et vandhul hjemme i haven – eller I kan lave et i din børnehave eller skole? Mens I selv lærer om frøerne, kan I lære de voksne, at alle gode gerninger for naturen gælder i det store samlede regnskab. Se hvordan I laver eller forbedrer et vandhul på Ramasjangs hjemmeside

Ramasjang redder frøerne blev skudt i gang i begyndelsen af april: I kan se en ny fiktionsserie om en dreng og hans computer-frø, se ugentlige faktashowprogrammer med Rosa Nyholm og Heino, spille et nyt frø-spil på app’en, se en ny musikvideo og finde ny-produceret materiale på DR Skole til børnehaver og indskolingen. Mange af landets biblioteker er med og ligeledes en række natur-foreninger. 


Bliv klog på frøer

Som frø-redder er det vigtigt at lære noget om frøerne, som du vil hjælpe. Her er nogle af de bøger, du kan læse om frøerne for at blive klog på deres liv, hvor de lever, hvad de spiser og hvordan de fødes, f.eks. her:
 

Hvad sker der på biblioteket?

Fra mandag den 12. april kan I bestille et frø-hjælper-kit på biblioteket – sammen med jeres forældre, i daginstitutionen eller i indskolingen.
Reservér hos lvp@rudersdal.dk og afhent på Hovedbiblioteket i Birkerød, når I har fået svar.  Der er et begrænset antal – så det bliver først til mølle.

Husk at registrere jeres gode frø-gerning på Ramasjang-Redder-Kortet på Ramasjangs hjemmeside

Hold også øje med vores Facebook-side, hvor vi de næste tre uger vil sætte jer i gang med en frøaktivitet.