Praktikanten anbefaler: En fortælling om sangfugle og slanger

I uge 9 havde vi fornøjelsen at have Nina i praktik her på biblioteket. Her kan du læse hendes flotte anmeldelse.

Fattigdommens konsekvenser, bedrag og den evige kamp for sin ære udfolder sig i Suzanne Collins nyeste bog i The Hunger Games universet. ”En fortælling om sangfugle om slanger” giver os et ufiltreret indblik i den unge Coriolanus Snow, som senere bliver den tyranniske præsident af Panem, og hans syn på verden. Gennem Snows kritiske øje ser vi, hvordan The Hunger Games gradvist formes til den brutale dystopi, vi senere læser om i den oprindelige trilogi.

Vi følger Snow, når han kæmper hårdt for sin families ære og navigerer gennem en verden fuldt med desperation og magtbegær for alle sider. Hans mentorskab for en særlig pige i The Hunger Games giver os et intenst indblik i hans komplekse karakter, hvor vi ser ham prøve at balancere sin egen ambition og ønsket om at beskytte dem, han holder kært.

Gennem hele bogen, får vi gradvist, en forståelse for, hvem Coriolanus Snow virkelig er. Vi forstår hans motiver, hans frygt og hans uundgåelige skæbne som den magtfulde præsident, der vil komme til at definere Panems dystopiske samfund. Vi får også et indblik i en skurks sind, hvilket jeg syntes, er en værdifuld kilde til at forstå The Hunger Games univers bedre.

En smukt skrevet bog med rige beskrivelser af, hvordan omstændigheder kan ødelægge eller forbedre en person. Den havde mig fanget bare ved første side, og den holdt mig i fangenskab indtil den sidste linje. Selv ved de stille punkter sad jeg stadig spændt. Det er en bog, hvor du skal holde øje med alt. Hvis du ikke holder fast i din livsopfattelse, så vil bogen måske ende med, at du får en ny en. Collins har formået at skrive Snows storhedsvanvid så godt, at jeg nogle gange måtte lægge bogen ned, for ikke at blive revet med. Det onde har altid været spændende at udforske i alle former af formidling. Collins udforsker det helt klart tydeligt, og jeg elsker, hvordan hun giver sit svar på de store spørgsmål, som blev stillet i trilogien. ”Hvornår blev Snow så ond, at han støttede og regerede det brutale samfund, som findes i bøgerne?” Det svar ligger imellem linjerne, og jeg syntes at du selv skal finde det.

The Hunger Games-universet har altid fascineret mig til en høj grad, og derfor vil jeg anbefale denne bog til folk, som godt kan lide The Hunger Games-trilogien. Bogen er blevet til en film, men jeg vil helt klart sige, at man vil miste meget af, hvad man oplever i bogen, hvis du kun ser filmen. Man mister Snows aktuelle indre karakter, og den komplekse mening bag hans handlinger.  I filmen ser vi kun hans handlinger, og den mulige begrundelse. I bogen får vi begrundelsen og meget mere.

Bogen vil også fascinere folk, som ønsker at følge en skurk og ikke endnu en helt, som kun har gode intentioner.

Tags
Materialer