Mere action for børn, tak!

03.04.20
Hvad gør man hvis man er et barn, der godt kan lide at der sker i masse i ens bøger, men ikke er til det uhyggelige ved gysere, det langsommelige opklaringsarbejde ved krimi, og al det overnaturlige ved fantasy og sci-fi? Her er et par bud, hvis man bare godt kan lide action!

Befri Sigurd af Bo Skjoldborg

Målgruppe: fra 8 - 12 år

Der kan ske en masse når et par brødre plus deres hyperaktive kusine beslutter sig for at få deres karateyogadyrkende mormor til at køre dem til Jylland for at redde en tilfangetaget ulv fra, muligvis, at blive brugt til dyreforsøg. Special når alle involverede fuldstændigt mangler impulskontrol.

Befri Sigurd er sjov, absurd, kaotisk og kun en lille bitte smule sci-fi.

Børnene fra Pompeji af Maria Helleberg

Målgruppe: fra 10 -12 år

Bøger om historiske emner kan være utroligt fængende - specielt om noget så voldsomt og intenst som Vesuvs udbrud der udslettede byerne Pompeji og Herculaneum. Rigmandssønnen Gajus og slavepigen Diana må flygte fra ødelæggelserne mens de udsættes for et utal af farer.

Det er historieformidling af den mest actionpacked slags.

Rhino af Charlotte Blay

Målgruppe: fra 10 - 13 år

Bogen lægger ikke hårdt ud med, at et næsehorn angriber Tobias og hans fars bil. I stedet er det en elefant. Dette angreb leder til, at Tobias skal tilbringe mere tid i Sydafrika og får muligheden for at gøre noget mod de krybskytter der jager områdets næsehorn.

Med Rhino er man ikke kun underholdt af hæsblæsende spænding, men man lærer også om konserveringsarbejde med truede dyrearter, så den er perfekt til naturelskeren.

Narkobaronen af Lars Bøgeholt Pedersen

Målgruppe: fra 10 - 12

K.O.B.R.A er en international efterretningstjeneste der uddanner unge til at blive hemmelige agenter. Adam og Niko skal arbejde sammen som et team, men deres forskelligheder gør det vanskeligt. Alligevel bliver de sendt på deres første mission sammen til Mexico City.

Narkobaronen er rendyrket hemmelig agent-action for børn iblandet lidt humor.

 

Operation: blå beluga af Kristoffer Jacob Andersen

Målgruppe: fra 10 - 13

Peter har ingen intentioner om at blive noget særligt. Han vil egentlig bare helst arbejde med sin computer og hygge sig med sine forældre og sin lillesøster Rosa. Hyggen slutter dog da Rosas fantasiven Boris viser sig, at ikke være helt så fri fantasi alligevel.

Godt nok er Boris spøgelset af en myrdet KGB-agent, men det er spændingen og handlingen der tager teten Operation: Blå Beluga, da Peters forældre kidnappes og en gammel sag skal opklares.

Bloddiamant af Benni Bødker

Målgruppe: fra 9 - 11 år

Kostskolen Moray er i virkeligheden en Interpol-træningslejr for unge talenter. Malik oplever problemer under sin uddannelse der, og efter han bliver smidt ud, må han bevise sit værd på egen hånd.

Bogen er den første i serien Operation, der er en fremragende introduktion til agent-action for børn.