Din børnebibliotekar anbefaler: Jagten på nazisternes guld

Børnebibliotekar Christine anbefaler en spændende bog om en chokerende familiehemmelighed. For de 12-16 årige.

15-årige Anton indser, at gymnasiet alligevel ikke er noget for ham – men hans forældre har ikke planer om, at han skal slappe af resten af skoleåret. Derfor skal han rejse til Argentina på sprog- og dannelsesrejse, og skal bo hos en fjern slægtning, Ana Maria. Antons oldefar flygtede nemlig fra nazisterne til Argentina under 2. verdenskrig, hvor han bosatte sig og stiftede familie. Det er en velkendt del af Antons familiehistorie, men ret hurtigt efter sin ankomst må Anton erkende, at oldefaderen nok i virkeligheden var nazist, og blandt de tyskere fra naziregimet, som Argentinas præsident Peron direkte inviterede i asyl efter 2. verdenskrig.

Sammen med det jævnaldrende søskendepar, Miguel og Guada, begynder Anton at grave lidt dybere i familiehemmelighederne, og inden længe er der en anden familie med tyske rødder på egnen, som begynder at interessere sig (alt for) meget for Antons tilstedeværelse og hans mulige kendskab til oldefaderens viden om en hemmelig guldskat, der efter sigende skulle befinde sig lige der på Bariloche-egnen.


Det er en virkelig spændende og historisk skarpt skåret ungdomsroman med masser af spænding, vanskelige valg at træffe og en mindre portion kærlighed. Forfatterne har mange børne- og ungdomsbøger bag sig hver for sig, men deres makkerskab her fungerer godt og fortsætter forhåbentlig.