Pige der bruger en tablet

Lydbøger og ebøger til børn 9-14 år

Få fem gode anbefalinger til ebøger og lydbøger til børn i alderen 9-14 år.

Djævelens køtere af Jonas Wilmann (ca. 11-14 år)

På overfladen er den lille by Vømstrup ren idyl med gågade, bypark og velholdte blomsterbede, men for den 13-årige Bjarke og hans ven Lampe er byen en decideret krigszone. Med hård hånd styres byen af Stenbæk-brødrene, nogle store bøller med et par fætre, der er lige så slemme, og en far, som er endnu værre, så ingen fædre i byen tør klage over Stenbæk-brødrenes terror. 

Grovkornet og underholdende fortælling om at være teenager i en lille by med store psykopatiske bøller. Skrevet i et godt og letforståeligt sprog og med sort-hvide illustrationer. Forsiden er meget betegnende for det barske i indhold og stemning.

Heksens forbandelse og Heksens kamp af Line Kyed Knudsen (ca. 10-14 år)

Frederiks kusine, Liv, ligger i koma efter en ulykke på familiens ødegård i Sverige. Da Frederik og hans familie tager på weekend deroppe, sker der mærkelige ting, og hans lillesøster Luna opfører sig underligt. Frederik begynder at tvivle på, om det med Liv virkelig var en ulykke? Der er noget mystisk og farligt på færde på gården, og det onde lurer i den gamle jordkælder.

I fortsættelsen, Heksens kamp, er Frederik, Liv og Luna tilbage fra Sverige, hvor de fandt ud af, at de er hvide hekse. Frederik ved nu at han er Lunas beskytter, men hvad indebærer det? Mens et voldsomt uvejr er på vej, bliver børnenes hjem besatte, har det noget at gøre med de sorte hekse og urnen på loftet? En meget velskrevet, spændende og ret uhyggelig spøgelsesserie, som man virkelig bliver grebet af. 

Den store zombiemarch (2. bog) af Max Brallier (ca. 9-12 år)

Verden er invaderet af zombier og monstre. Efter sejren over kæmpemonsteret Blarg, har Jack og vennerne besluttet sig for at skrive et bestiarium over alle de typer monstre de møder. Det viser sig at være en farlig idé - men bedst som det ser mest sort ud kommer der hjælp fra en uventet kant. I andet bind i serien "The last kids on Earth" er Jack og vennerne på en kortlægning-af-monstre-mission.
 
De møder en gruppe monstre fra en helt anden dimension, som hylder dem som helte for at have nedkæmpet det onde kæmpemonster Blarg. Men da zombierne samtidig vender tilbage i hobetal og udviser en mystisk adfærd beslutter vennerne sig for at undersøge sagen nærmere. Er der en sammenhæng mellem monstrenes ankomst til jorden og zombiernes march mod en uhyggelig skæbne? Hæsblæsende, sjov og medrivende. Der er knald på fra første side.

Karamelkatastrofen (2. bog) af Kim Langer (fra ca. 10 år) 

Sigurd går i 3. klasse. Han og vennerne glæder sig helt vildt til 9. klassernes sidste skoledag. Når der skal uddeles karameller, vil Sigurd og vennerne have fat i dem alle. De går derfor i gang med at udtænke en række planer. 

Dette er andet bind i serien "Møgungerne". Hvor bind 1 foregår, mens drengene går i fjerde klasse, er handlingen her sat til en episode, som første bind refererer til. Nemlig en episode med Sigurd, der kommer slemt til skade, da vennerne prøver at få fingrene i alle de karameller, som 9. klasse vil uddele til sidste skoledag. 

Bogen er fyldt med sjove episoder, og du vil helt sikkert grine undervejs. Den er både godt skrevet og hurtigt læst. Det er ikke nødvendigt at havde læst første bind i serien.

Den sorte båd, Frans Buch (ca. 10-14 år)

Nicks sommerferie tegner lovende, da han får lov at tage den søde Sofie med i sommerhus. Endnu bedre bliver det, da Nicks forældre får tilbud om en uge sydpå, og Nick og Sofie får lov at være i sommerhuset sammen med Nicks storesøster og hendes kæreste uden voksne til at holde øje med dem. 

På stranden ligger der en helt sort båd. Hver dag har båden rykket sig lidt. Det virker ret mystisk, og Nick og Sofie beslutter sig for at se nærmere på, hvem der mon sejler rundt i båden om natten. Men det viser sig, at bådens passagerer ikke bryder sig om at blive luret på. Snart befinder Nick og Sofie sig i store vanskeligheder. 

"Den sorte båd" er en rigtig velskrevet og letlæst krimi. Der er fart på, og historien er svær at slippe igen. Der er en superfin balance mellem alvor, humor og amoriner i luften.