Om dette arrangement

Tid
17:00 - 19:00
Pris
Gratis
Lokalitet
Turistvej ved Bistrup Rensningsanlæg
Turistvej 127
3460 Birkerød
Målgruppe
For voksne
For voksne

Gå optur gennem Vaserne – biodiversitet 100 %

04.05.22
Klima og biodiversitet; to ord, der indgår i stort set alle sætninger omhandlende klodens fremtid. Tit med dystre undertoner og forudsigelser. Vi vender bøtten her; på denne guidede ’optur’ gennem Vaserne i Birkerød vil du nemlig opleve en vidunderlig maggiterning af ren, koncentreret biodiversitet. 

Hvordan ser uforstyrret biodiversitet egentlig ud? Det får du masser af eksempler på, når vi går gennem Vaserne; fredet i 1947 og et unikt habitat for plante-, dyre- og fugleliv, bl.a. 170 forskellige fuglearter. Du vil på turen opleve naturtyper, du ikke finder samlet mange andre steder i landet, bl.a. rørskov, ellesump, sø, pilekrat, våde tørvegrave, løvskov og enge. Turen varer ca. to timer og ledes af aftenens ekspert Stig Englund. 

Bliv klædt på til at spotte, hvad naturen kan på egne betingelser – og til at gentage turen som ’guide’ på f.eks. dine egen søndagsudflugt med familien!

Stig Englund er biolog og naturforvalter i Rudersdal Kommune. Han er erklæret ’fuglemand’ og har et indgående kendskab til Vaserne. 

Mødested: Turistvej ved Bistrup Rensningsanlæg

Materialer