Bæredygtig Badass

Lad din bæredygtige omstilling begynde der, hvor du i forvejen finder glæde og interesse. Om det så er i haven, værkstedet, køkkenet eller klædeskabet. Her er 10 bøger, der guider dig på vej.

1. Den store Gør-det-Selv

Det er tilfredsstillende at kunne fikse ting og projekter i huset selv. Forlæng tingenes levetid, inden du køber nyt. Det begynder med en god manual – og sådan en er Den store Gør-det-selv.

2. Garderobemanifestet

Det mest bæredygtige tøj er det tøj, du allerede har købt. Brug det på nye måder eller byt med dine venner. Garderobemanifestet er kærlige opsange og konstruktive råd til bedre tøjvaner.

3. No-Waste Køkkenhaven

Meget køkkenaffald kan gendyrkes; det skal bare ned i noget jord med adgang til lys og vand. Få grønne fingre med denne no-nonsense-guide.

4. Grønt iværksætteri

Er du selvstændig? Grønt iværksætteri viser, hvordan du gennem bl.a. valg af investorer og ved at opbygge de rette værdikæder kan fremme bæredygtighed med din virksomhed – og være til inspiration for andre.

5. Mad med omtanke

Bogen gør op med myten om at restemad er kedelig mad. Det handler om opbevaring, tilsmagning og anretning. Bliv inspireret til at bruge råvarer på nye måder – og tænk dig om næste gang, du smider mad i skraldespanden.

6. Sommerfuglehave

Sæt (dele af) din have fri – og tiltræk sommerfugle på din matrikel. En have med sommerfugle er en sund have. For både nybegyndere og erfarne havedyrkere. 

7. Naturlig cleaning

Undgå unødig plastikemballage og kemi ved at fremstille egne simple, men effektive rengøringsmidler. De fleste ingredienser har du allerede i dit køkkenskab.

8. Den lille guide til Minimalisme

Prioritér, prioritér, prioritér. Bliv inspireret af Jane Pipers egen erfaring med at skære unødigt forbrug væk og ende med en - både økonomisk og miljømæssigt - mere bæredygtig hverdag.

9. 100 kødfrie dage

En bæredygtig kost er ikke nødvendigvis en vegetarisk kost – men mængderne af kød i dine måltider spiller en rolle. Få inspiration til mere grøn mad med 100 kødfrie dage – sæsonbaserede retter, der både smager og mætter.

10. Bæredygtig Badass

Lær af en klima-nørd, der har foretaget en 380-graders omstilling. Her er tips til plastikfrie indkøb, bæredygtige løsninger på hygiejne- og skønhedsprodukter, genbrugsjagt og opskrifter på husholdningsprodukter.