Foto: Portræt af en pige, der ligger på en græsplæne
Foto: Portræt af en pige, der ligger på en græsplæne

Stop vold mod børn

Det har været forbudt at slå børn siden 1997. Alligevel er vold mod børn stadig et stort problem. Vi sætter fokus på problemet i en landsdækkende kampagne.

”…Jeg sad på min seng, og kiggede gennem den lille sprække som var der, eftersom vores dør stod på klem. Der kunne jeg se min mor sidde på min 11 årlige søster, og slå hende”. – N, til Børnetelefonen, Brevkassen

Siden 1997 har det været forbudt for forældre at slå deres børn. Alligevel sker det alt for ofte og vold mod børn i hjemmet er udbredt. Ifølge en rapport fra Socialforskningsinstituttet har hvert sjette barn i 8. klasse oplevet vold i hjemmet, i løbet af det seneste år. Derfor sætter Rudersdal Bibliotekerne fokus på vold mod børn i uge 46 og 47. 

Se også:  Socialforskningsinstituttets rapport "Vold og seksuelle overgreb mod børn og unge i Danmark 2016"

Initiativet er en del af en national kampagne, som 38 biblioteker landet over deltager i. Bibliotekerne samarbejder med Danmarks Radio, TrygFonden, Børns Vilkår, Red Barnet, Børnerådet og flere andre organisationer om at sætte vold mod børn på den offentlige dagsorden.

Lån materialer fra biblioteket:

Find mere litteratur om emnet her:

 

Virtual reality film om vold i familien

DR har produceret en virtual reality film på 5 minutter, som giver et indblik i, hvor vanskeligt og skadeligt det er at være barn i en utryg familie med vold.
Der udspiller sig en scene med en familie i deres hjem, hvor brugeren (dvs. modtageren af filmen, som har VR-briller på) sættes i barnets sted, hvilket giver en intens og mere virkelig oplevelse, end en almindelig film kan give. Du kan selv prøve at se filmen med VR-briller på Hovedbiblioteket i Birkerød.

Hovedbiblioteket i Birkerød
Mandag d. 21. - tirsdag d. 22. november.