Foto: Formidlingskasse - Rejsen ind i kroppen
Foto: Formidlingskasse - Rejsen ind i kroppen

Rejsen ind i kroppen

Naturvidenskab for de 3-6 årige i daginstitutioner. Lån en formidlingskasse.

Forskningens Døgns Børnehaveprogram – om kroppen
I forbindelse med den landsdækkende kampagne ”Forskningens Døgn” er der produceret en formidlingskasse møntet på de 3-6 årige i daginstitutioner. Titlen på kassen er ”Rejsen ind i kroppen”.
Hver formidlingskasse indeholder tre temaer med aktiviteter såsom lege, spil, sang, historier og eksperimenter, som alle støtter børnenes indsamling af viden om de tre temaer på en sjov måde.

Rejs ind i kroppen med Milo og Duno
I kassen finder I en stor fortællebog, der kan læses for børnene, og som guider pædagog og børn gennem temaerne. Der er mange andre spændende remedier med i kassen. 
Det er maskotten Milo, der sammen med sin ven dronen Duno stiller spørgsmål og søger nye videnskabelige svar. De to tager børnene med på en rejse ind i kroppen og i naturvidenskabens verden.
Rejsen kan starte via øret, munden eller navlen. Undervejs bliver børnene klogere på deres gener, bakterier og anatomi.  Aktiviteterne lægger op til, at børnene indsamler data, eksempelvis hvilken øjenfarve man arver,  – hvor hurtigt bakteriekolonier kan gro på en daginstitutionsstue – eller hvor lang tid, der går fra man har spist rødbeder, til man kan se den røde farve i toilettet.
Det hele sker i børnehøjde  – og børnene kan undres og lege sig til læring om naturvidenskab og forskningsmetoder.
Kassen understøtter læreplanstemaet ”natur og naturfænomener” og arbejder på tværs af øvrige temaer såsom ”krop og bevægelse” og ”sproglig udvikling”.

Rudersdal daginstitutioner – hvordan låner I?
Hvis I vil låne en kasse, ringer I og aftaler lån i dén biblioteksafdeling, der ligger nærmest. I skal selv afhente og aflevere kassen. Lånetiden er en måned – og den udlånes på et privat lånerkort.

GOD FORNØJELSE!

Formidlingskassen er udviklet i et samarbejde mellem Københavns Kommune, Børne- og Ungdomsforvaltningen,  Centralbibliotekernes Børne- og Ungdomstovholdernetværk og Forskningens Døgn.

Materialer