Sommerferieaktiviteter i børnebiblioteket uge 29

13.07.20
Hver fredag kan du se, hvad der sker på dit lokale børnebibliotek ugen efter. Kom på biblioteket eller vær med hjemmefra, vi har flere forskellige ting og sager på programmet. Hold dig opdateret her på hjemmesiden og på vores Facebookside.

Find lægeurterne - for børn 6 år fra og deres forældre

Birkerød, Nærum, 29. juni - 18. juli, for børn fra ca. 6 år og forældre

Vidste du, at der findes urter og planter, der hjælper på alt fra ørepine til ømme fødder? I gamle dage brugte både livlæger, hekse og kloge koner lægeurter til at hjælpe mennesker, der havde ondt i kroppen.

I parken ved Hovedbiblioteket og bag Nærum Bibliotek har en venlig heks gemt 10 lægeurter - hængt op i buske og træer. Find dem og find ud af, hvilken del af kroppen, de virker på. Du kan hente billedet af menneskekroppen på bibliotekerne, hvorpå du skal angive, hvilken plante der hjælper på dårligdomme på de enkelte legemsdele.  Vi trækker lod om fine bogpræmier blandt besvarelserne i ugen efter. Afleveringsfrist: 18. juli.

Billederne af planterne er fra det kendte danske smukke billedværk: Flora Danica. De er så smukke, at man har brugt dem til at pynte både kopper, tallerkner og sengetøj! Et billedværk over planter kalder man et herbarium. Mon ikke mor og far kender Flora Danica?

Sommerbogen 2020 - Læs, anmeld og få en gratis bog - og prøv de sjove udfordringer

Birkerød, Holte, Nærum - frem til 22. august, for de 6-15 årige

Sommerbogen er sjov og anderledes i år. Og så er du garanteret en bogpræmie, når du har læst og krydset af, hvad du mener om tre bøger. Hvis du løser læseudfordringerne på arket, er du også med i en landsdækkende konkurrence om at tømme en boghandel på 5 minutter. 

Få Sommerbogsarket i dit lokale bibliotek eller læs mere om Sommerbogen

Hotte mandage 

Birkerød, Holte, Nærum - i alle sommerferieuger  - frem til 8. august, fra ca. 7 år og op

Husk også de hotte mandage, hvor du hver mandag kan hente et ark med en quiz, forslag til læsning, aktiviteter og sjove facts på dit lokale bibliotek.

Læs mere om Hotte mandage