Praktikanten anbefaler: Djævelens lærling

Rudersdal Bibliotekerne har i uge 12 haft besøg af Ayesha fra 8. klasse. Læs hendes flotte anmeldelse her:

Filip er en ekstremt artig dreng som på mystiskvis ender i helvede efter en ulykke. Det går hurtigt op for Djævelen, at han har fået fat i den forkerte person. Dog kan intet gøres, så Filip ender med at blive Djævelens lærling. Djævelen bruger de sidste kræfter han har, på at skabe en helt ny Filip, som kan blive den næste arving til tronen efter Djævelens død. 
Djævelens kommende død vækker yderligere tanker hos Filip. Det medfører til, at han er fast besluttet på at løse mysteriet om, hvorfor Djævelen ikke længere er udødelig, så han kan sendes tilbage til den menneskelige verden igen. I underverdenen møder Filip Satina, som han langsomt begynder at blive lun på.
Dog bliver der sat nogle grænser, og misforståelserne vælter ind. Satina og Filip sætter efterforskningen i gang, og prøver desperat at løse mysteriet. Men vil Filips ændring i personlighed påvirke hans lyst til at komme hjem igen? Ligeledes, handler bogen om Filips rejse gennem helvede, og hans banebrydende selvudvikling, som gør ham til en stærkere og mere selvsikker person. 

Kenneth Bøgh Andersens bog ”Djævelens Lærling”, er definitionen af, at fantasien aldrig sætter grænser. Jo mere af bogen man læser, jo sværere er det at holde sig væk fra at læse videre. Spændingen udvikler sig hurtigt, når først man begynder at læse de første få sider. Det er jeg personligt en stor fan af. Derudover mener jeg, at bogen opfylder nogle af de mange kriterier vi har til en god bog. 
Alt i alt, kan man sige, at bogen en interessant fortælling om en dreng som gik fra, at være et offer for mobning, til den der nu har styrken samt modet til at stoppe mobningen. For mit vedkommende, synes jeg, at det er opsigtsvækkende at opleve en rig beskrivelse af helvede fra et menneske, som aldrig har set eller ved om helvede findes. Ikke nok med, at bogen er spændende, byder den også på en del uventede drejninger i handlingen, som bidrager til en underholdende og unik fortælling.

Jeg anbefaler bogen til alle dem, der er friske på en god omgang spænding. Du som læser bogen vil garanteret blive underholdt. Bogen formår, at tage en igennem et helvede, som ingen af os før har set. Fortællingen passer til alle aldre, og har ingen ekstreme temaer. Man får en god chance for, at opleve udfordringer og løsninger fra Filip, hovedpersonens, perspektiv. 
Filips udvikling gør ham i stand til at håndtere drama på en anderledes måde, end man normalt ville gøre. Han er lige ved at blive til noget han aldrig har været, men mister ikke sig selv i processen. Jeg anbefaler personligt bogen, da jeg selv kan relatere til nogle af de ovenstående temaer man som udgangspunkt finder i bogen. Hvis den første bog fanger ens interesse, kan man altid læse de næste fem bøger i serien.

Materialer