Amy Winehouse

5 gode livekoncerter til tv'et

22.03.20
Vi guider til 5 gode livekoncerter med verdens største bands og artister. Du kan se dem på Qello Stingray derhjemme på din skærm.

Igennem bibliotekets hjemmeside, har du adgang til Qello Stingray. Her finder du uanede mængder af livekoncerter, dokumentarer og perfomances, som du måske ikke troede du kunne finde længere. Vi guider til vores 5 favoritter. 

Det eneste du skal gøre er, at oprette en bruger hos Qello Stingray.

The Wall – live in Berlin

Den 19. juli 1990 afholdte Rodger Waters en koncert der skulle gå over i historien. Placeret midt i ingenmandsland, området mellem Øst og Vest, hyldede Waters murens fald. Med sig, havde han et væld af store stjerne samt studiemusikere der havde været med til at lave den originale plade. 

Selvom du måske ikke er så meget til Roger Waters eller Pink Floyd, så skylder du dig selv at se den – alene for historiens skyld. 
 

Nina Simone – Live at Montreux 1976

Nina Simone er en af de største kvindelige jazz sangerinder som har betrådt denne klode. En gudsbenådet vokalist, som tryllebinder dig med sin vokal.
Udover at berige os med sin vokal, kæmpede Simone også for kvinders rettigheder samt afroamerikanskes rettigheder.  

Amy Winehouse

Amy Winehouse – BBC One Session, live at Porchester Hall

Til denne session, kan du opleve en ikonisk Amy Winehouse, der desværre døde i en alder af 27 år. Mange mener, at vende punktet kom i 2007, hvor denne koncert er fra mig. Winehouse blev presset for meget, særligt af sin far. Samme år vandt hun prisen som bedste kvindelige artist i England. Du kan prøve at se efter små træk under koncerten, hvor man kan se hun føler sig utilpas. 

Lynyrd Skynyrd – Sweet Home Alabama, Live at Rockpalast

Hvis du aldrig rigtig har kunnet lide sydstats rock-blues-country, så er Lynard Skynard et godt sted at lære det. Med rytmiske melodier, genkendelig guitar og en attitude som ikke rigtig kan sammenlignes med noget andet, underholder Lynyrd Skynyrd fra start til slut. 

Du kender måske Sweet Home Alabama, men de har faktisk lavet andre, virkelig gode, numre. 

Eric Clapton – Slowhand at 70, live at the Royal Albert Hall

Plus og plus giver ikke minus i denne sammenhæng, for Eric Clapton lever op til det legendariske spillested Royal Albert Hall. Med alle sine største hits, viser han hvordan en guitar skal spilles.

Hvis du er en af dem, som ikke mener Eric Clapton er en af de bedste guitarister nogensinde, skal du bare se denne koncert.