Spændende naturpodcast for børn

04.05.20
Hvorfor er der regnorme i haven? Findes der hajer i Danmark? Og hvorfor er vi på jorden? Det er bare nogle af de ting vores nye podcast går i dybden med. 

Velkommen til podcasten Hvorfor? – podcasten der fordyber sig i alt hvad du kan komme i tanke om, og der er ingen spørgsmål der ikke er værd at undersøge. Hør her de tre første episoder, der har naturtema.

Episode 1: Hajer

Selvom du måske tænker, at hajer er farlige, så er der mange af dem der slet ikke er farlige. Heller ikke dem vi har i Danmark. Du kan faktisk finde verdens anden største haj i danske farvande.

Men bare rolig, den er heller ikke farlig. I dette afsnit, lærer du bl.a. hvorfor nogle hajer har sorte øjne og hvorfor mange hajer svømmer når de sover. 

Episode 2: Ørne

Nogen mener, at ørnen er luftens farligste dyr! For udover at kunne flyve, ser den også godt og har meget skarpe klør. Har du tænkt over, hvad en ørn spiser?

I dette afsnit hører du bl.a. om den sjældne Abeørn, som ikke findes særlig mange steder – og ja, den spiser aber. 

Episode 3: Din vilde have

Din have er fuld af forskellige dyr, der alle bidrager til, at der kan gro noget i den. Regnormen er et af de vigtigste dyr, fordi den gør, at jorden har det godt.

Hvad har en pizzamand at gøre med blomster? Og hvorfor må man ikke fodre pindsvin? Få svaret i dette afsnit. 

Hør flere episoder

Du kan høre alle episoder på rudbib.dk/hvorfor

Podcasten Hvorfor? kommer til din podcast-app snart, så du kan godt glæde dig allerede nu.