5 fede Halloween-historier

Halloween er på trapperne. Vi har samlet 5 sjove og uhyggelige bøger til børn i alle aldre.

Anna skal fejre halloween, måske for første gang? Hun og far hygger sig med udklædning og græskarmænd – det er spændende, men også lidt uhyggeligt. Annas ven Villads kommer på besøg, udklædt som djævel. Han inviterer Anna med over i sin have, hvor de har lavet en spøgelsestur. Anne ved ikke helt om hun tør, men Villads holder hende i hånden. Det er en fin bog for de mindste, som introducerer de gængse elementer i halloween. Fin balance mellem det lille barns følelse af uhygge og det beroligende ”det er ikke rigtige spøgelser/edderkopper”.

For ca. 2-4 år.

Det bliver også halloween i Dinosaurbandens verden. Rasmus Rex og Tobias Troodon skal ud og rasle slik eller ballade, men Rasmus synes det er lidt uhyggeligt med alle de varulve, hekse og mumier, der render rundt. Tobias er ikke sådan at skræmme – lige indtil han møder sin overmand! En sjov og lidt uhyggelig historie med Dinosaurbanden.

Alle bøgerne i serien er selvstændige historier, som egner sig rigtig godt til højtlæsning fra ca. 3-6 år.

Børnedetektiverne Tilde og Oliver samt deres hund Otto udgør Detektivbureau nr. 2. I denne bog er det blevet halloween i Elvestad og byen fejrer det traditionen tro i en hel uge. En populær fornøjelse er de uhyggelige historier, som teatrets leder fortæller på torvet. Man kan lægge penge i hendes store heksegryde, hvis man vil støtte byens teater. Denne halloween sker der noget mystisk: Pengene er forsvundet! Hvem er på spil? Det er lige en sag for Detektivbureau nr. 2! Spændende og sjov børnekrimi i en populær serie. 

Højtlæsning fra ca. 6 år. Selvlæsning fra ca. 9-12 år.
 

Knud Børge, kaldet KB, og han ven Alf, kaldet Ice, har den vildeste halloween hjemme i Skumleby! Nøjagtig hvor vild aftenen bliver, bestemmer du – for det er nemlig en bog med mange valgmuligheder undervejs. Skal KB og Ice f.eks. vælge at gå ind i Dødens hus efter deres stjålne slik? – gå til side 13. Eller skal de vælge at gå ud i byen og rasle videre efter noget nyt slik? – gå til side 21. Uanset hvilke veje de går eller hvilke valg du tager, bliver det en halloween med højt tempo og masser af både slik og ballade!

Let at læse (lix 11), for ca. 9-11 år.
 

Felix er med sin klasse 6. b på museumsbesøg tæt på halloween. De skal rundt på museet og løse nogle opgaver og Felix og Siff finder nogle meget mystiske ting i kælderen. Ved et uheld får Felix en gammel, sær fløjte med hjem, og den viser sig at have nogle stærke kræfter. Så stærke, at Felix får vækket et gammelt sagnvæsen, Åmanden, af dets dvale. Halloweenaften kommer og byen gør sig klar til fest og konkurrencer med masser at udsmykning og udklædning. Felix og Siff ved, at noget uhyggeligt og farligt er på vej, men kan de stoppe det og redde byen og dens børn? Det her er en ret uhyggelig, men også sjov og spændende bog, der blander gammel folketro og vores nutidsliv.

For ca. 10-14 år.