Voksne

Forfattermøde: Stine Askov & Varme hænder

Foto af Stine Askov
foto: Sara Galbiati
Vær med, når Stine Askov fortæller som sin nye roman ”Varme hænder”, der udforsker, hvordan omsorg ikke kun er en profession, men en menneskelig forbindelse, der berører livets mest grundlæggende spørgsmål om værdighed, selvstændighed og menneskelighed.
Tid
19:00 - 21:00
Bibliotek
Holte Bibliotek
Adresse

Holte Midtpunkt 23
2840 Holte
Danmark

Stine Askov anmelderroste romaners kredser med både humor og alvor omkring relationen mellem mennesker og sociale strukturer og om, hvordan vi bliver til de mennesker, vi er.

Stine Askovs nye roman ”Varme hænder” rammer ned i den aktuelle debat om velfærdsstatens rolle og sætter bl.a. sætte lys på værdien af omsorgsarbejde – og vigtigheden af anerkendelse og værdighed både hos den, der giver og modtager omsorg.

I “Varme hænder” følger vi Camilla, der forlader sit job som børnehavepædagog for at blive handicaphjælper for en kendt forfatter, Mathilde, som lever med en fysisk funktionsnedsættelse. Hvad der starter som søgen efter et lettere arbejdsliv, udvikler sig hurtigt til en dybdegående udforskning af omsorgsrollens komplekse dynamikker og de uventede udfordringer, det medfører.

Oplev Stine Askov i samtale med litteraturformidler Julie Garde om omsorgens rolle, om arbejdsidentitet og hvor vigtigt det er at blive behandlet ordentligt og anerkendt for det, man laver.

Stine Askov, 1976, har arbejdet som pædagog i 20 år. Hun debuterede som forfatter i 2012 med romanen “Bid” og har siden udgivet flere romaner, herunder “Kaninens år”, “Bjørneklo”, “Katalog over katastrofer” og “Nøjsomheden”. I april i år udkom ”Varme hænder” på forlaget Gyldendal.

Arrangementet er en del af årets store Golden Days festival, som fra 6.-22. september byder på flere end 150 kulturhistoriske arrangementer for både børn og voksne i Storkøbenhavn. Årets tema er ’På arbejde’.

Har du spørgsmål til arrangementet, er du velkommen til at kontakte Julie Garde på jg@rudersdal.dk