Voksne

Maj My Humaidan & Ærø Manifestet – længslen efter et meningsfyldt familie- og arbejdsliv

Foto: Camilla Jørvad
Vær med, når Maj My Humaidan, journalist og forfatter til bestseller-debatbogen ”Ærø Manifestet” stiller spørgsmål ved måden, vi har indrettet vores familie- og arbejdsliv på og inspirerer til andre løsninger.
Tid
19:00 - 21:00
Adresse

Stationsvej 38
3460 Birkerød
Danmark

Hvad er egentlig meningen? Det spørgsmål stiller Maj My Humaidan sig selv, når presset om at være på en bestemt måde eller leve op til nogle udefrakommende mål rammer hende eller hendes børn. For hvad er egentlig meningen med at skynde sig, hvis man så går glip af det hele undervejs? Hvad er meningen med at blive selvkørende som treårig, hvis man af netop samme grund ender med at bruge de næste årtier på at længes efter fællesskab?

Oplev et inspirerende foredrag, hvor Maj My Humaidan gennem knivskarpe analyser af de normer, der former hverdagen for de fleste af os og humoristiske historier fra sit eget liv, vender vores mest indgroede vaner på hovedet og kommer med enkle råd til, hvordan du med små, effektive greb kan skabe en hverdag, der føles mere som liv end overlevelse.


Om sit foredrag siger Maj My Humaidan: ”At finde meningen med livet betyder ikke, at vi alle skal opsige vores faste arbejde, være selvforsynende og hjemmeskole vores børn. Men det betyder, at vi skal turde spørge os selv og hinanden: ”Hvordan skaber vi balance? Og hvordan skal det føles at gå på arbejde?” Vores muligheder for selv at tage ansvar og skabe en meningsfuld hverdag er mange, og ingen har nogensinde fortrudt, at de stillede spørgsmål ved normerne for at skabe de bedst mulige rammer for dem selv og deres familieliv.”

Maj My Humaidan (f. 1982) er forfatter, journalist og mor til fire. Da hendes børn var små, valgte hun og hendes mand at flytte til Ærø og hjemmeskole og hjemmepasse dem. Det gjorde de i tre år. Hendes bestseller-bog ”Ærø-manifestet - om længslen efter et andet familieliv” udkom i 2023 på Gyldendal.

Arrangementet er en del af Birkerød Kulturnat samt årets store Golden Days festival, som fra 6.-22. september byder på flere end 150 kulturhistoriske arrangementer for både børn og voksne i Storkøbenhavn. Årets tema er ’På arbejde’.

Har du spørgsmål til arrangementet, er du velkommen til at kontakte: Anne Hermansen, aher@rudersdal.dk