UGE17 - Bibliotekernes Verdensmålsuge

Sæt X i kalenderen i uge 17, når biblioteker over hele landet markerer verdensmålene med aktiviteter og inspirerende events. Rudersdal Bibliotekerne er med og fejrer den lokale handlelyst med workshops, foredrag, borger til borger-arrangementer og fællesspisning.

Tag på verdensmålsskattejagt, få tips til husrenovering, bliv klog hvor dit tøj kommer fra, sæt tænderne i et vegetarisk måltid. Mød Rudersdalborgere og foreninger, der inspirerer til handling i gennem inspirerende initiativer som syværksteder, reparationscaféer, kulturmødenetværk med meget mere.

UGE17 er en national begivenhed, der fejres på 80 biblioteker landet med det formål at vise, hvordan bibliotekerne kan bidrage til understøtte den lokale handlelyst i lokalsamfundet. Torsdag d. 27. april i uge 17 er der samtidig National Klimahandledag, hvor foreninger og kulturinstitutioner i hele landet arrangerer fællesspisning sammen med Danmark Spiser Sammen - i klimahandlingens tegn. Rudersdal Bibliotekerne er selvfølgelig med og inviterer til festlig fællesmiddag på Hovedbiblioteket Birkerød denne aften.

Der er plads til dit arrangement

I Rudersdal Kommune spirer og gror det med borgerdrevne initiativer i disse år. Vi har derfor også afsat en del af programmet i UGE17 til de mange ildsjæle og almindelige borgere, der har lyst at bidrage med aktiviteter i løbet af ugen. Har du mod på at stå for et arrangement selv eller sammen med andre, så hører vi meget gerne fra dig. Både enkeltpersoner og grupper er velkomne til at byde ind. Læs mere på kommunens hjemmeside eller send en mail til Sarah Kidmose Hansen: sarkh@rudersdal.dk.

UGE17

UGE17 er de danske folkebibliotekers nye verdensmålsuge. I alt 80 biblioteker deltager inkl. Det Kgl. Bibliotek og Statsbiblioteket Aarhus. Derudover er tænketanken CONCITO, DR, DeltagerDanmark, Verdens Bedste Nyheder, Grønne Nabofællesskaber involveret i indsatsen.  Bag UGE17 står Danmarks Biblioteksforening og foreningen DB2030.

Tags