Skriveværksted med Ordskælv

Skriveprojekt Mine Steder med ORDSKÆLV i ryggen og i samarbejde med Nærum Gymnasium og Birkerød Gymnasium.

Rudersdal Bibliotekerne arbejder i 2020 på at skabe et fællesskab, hvor unge fortæller steders historie. Det er et samarbejde, hvor vi gerne vil høre hvad vores unge har at sige om steder i Rudersdal. Alle de steder de opholder sig, går igennem, undgår eller besøger. Om det er svømmehallen eller loftsværelset, fortovet foran supermarkedet, værelset eller kirken. Steder holder på historier.

Sammen med Ordskælv, Birkerød Gymnasium og Nærum Gymnasium skaber vi et skriveprojekt med vores unge, der består af en skriveværksted, der ender ud med en udgivelse og en udstilling - og med mulighed for at deltage i et internationalt bogprojekt sammen med Ordskælv.

Om skriveværkstedet

På skriveværkstedet får vores unge vejledning til, hvordan man på forskellige måder kan skrive en spændende og fængende tekst. De får skriveøvelser, taler om planlægning og struktur samt inspiration til at udforske stedernes stemninger og følelser.

Skriveværkstedet vejledes af Liv Ea, der debuterede i 2018 med den anmelderroste og stærkt personlige bog “Falder op, kigger ned”. Liv Ea er 20 år gammel og uddannet fra Forfatterskolen for Børnelitteratur. Hun brænder for magisk realisme, for gode historier og for ord der forundrer. Hun har undervist i kreativ skrivning siden 2015. Læs mere på livea.dk.

Hvad er Ordskælv?

Ordskælv er et nonprofitforlag, et skriveværksted og en bevægelse af litteraturaktivisme, der arbejder for at fremme generationer af stærke skrivere, empatiske læsere og kreative tænkere i hele Norden.

Ordskælv forbinder mennesker, idéer, værktøjer, ressourcer og organisationer for at empower unge til at samskabe professionelle udgivelser og events baseret på deres egne historier, håb og drømme. Læs mere på ordskaelv.org.

Få mere at vide

Har du spørgsmål er du meget velkommen til at kontakte Cathrine Priis på email: cra@rudersdal.dk eller på fastnet: 4611 5784.