Foto fra filmen 'Rosens navn'

Top 10 film der foregår i middelalderen

16.03.21
Her får du 10 bud på middelalderfilm fra øverste skuffe.

Foto fra filmen 'Rosens navn'

1. Rosens navn

Filmatiseringen af Umberto Ecos roman om en munk, spillet af Jean Connery, og hans unge elev, som i det 14. århundrede besøger et italiensk kloster, der plages af mystiske dødsfald. Intelligent underholdning på højt plan. 

Bestil filmen på bibliotek.dk

Foto fra filmen 'Det syvende segl'

2. Det syvende segl

Ingmar Bergmans Cannes-vinder fra 1957: Ridder Antonius’ tid er omme. Han udfordrer imidlertid Døden til et parti skak, og forbliver i live så længe spillet varer. I sin henstand håber Antonius at udføre en enkelt meningsfuld handling. Scenen med ridderen, der spiller skak med døden er én af filmhistoriens mest ikoniske.

Bestil filmen på bibliotek.dk

Foto fra filmen 'De syv samuraier'

3. De syv samuraier

Akira Kurosawas samuraifilm, hører til klassikerne inden for middelalderfilm: En landsby i 1500-tallets Japan hyrer syv samuraier til at forsvare byen mod de røvere, man frygter vil stjæle høsten og udslette byen.

Bestil filmen på bibliotek.dk

Foto fra filmen 'Ran' Foto fra filmen 'Ran'

4. Ran

Endnu en klassisk Kurosawafilm: I det 16. århundrede har lensherren Hidetora Ichimaki i 50 år ført krig for at hele provinsen kunne blive hans. Som 70-årig gør han sin ældste søn til klanens overhoved, men det udløser magtkampe og forræderi mellem de tre sønner.

Bestil filmen på bibliotek.dk

Foto fra filmen 'De skøre riddere'

5. Monty Python og de skøre riddere

Monty Pythons geniale komedie om Kong Arthur, der i år 932 e.Kr. samler en flok riddere omkring sig, der af Herren får den opgave at finde Den Hellige Gral.

Bestil filmen på bibliotek.dk

Foto fra filmen 'Jeanne d'Arcs lidelse og død'

6. Jeanne d’Arcs lidelse og død

Carl Th. Dreyers mesterværk fra 1928 er et højdepunkt i dansk filmhistorie: D. 30 maj år 1431 bliver den unge Jeanne d’Arc dømt til døden og ender sit liv på bålet - en religiøs helgeninde, der ofrer livet for sin tro, og som bliver en brik i et storpolitisk spil.

Bestil filmen på bibliotek.dk

Foto fra filmen 'Braveheart'

7. Braveheart

Braveheart er en episk storfilm fra 1995 om den skotske nationalhelt, William Wallace. Mel Gibson spiller hovedrollen som Wallace og har desuden produceret og instrueret filmen. Filmen vandt fem Oscars, bl.a. en Oscar for bedste film og en Oscar for bedste instruktør til Mel Gibson.

Bestil filmen på bibliotek.dk

Plakat fra filmen 'Kagemusha'

8. Kagemusha

Listens tredje Kurosawa-mesterværk fra Japans middelalder: Da lensherren Shingen myrdes i kamp, ansætter hans nærmeste en dobbeltgænger, således at både venner og fjender stadig tror han er i live. Kagamushaen bliver efterhånden ét med sin rolle.

Bestil filmen på bibliotek.dk

Foto fra filmen 'Den yderste dom'

9. Den yderste dom

Andrej Tarkovskijs billedskønne storfilm om den berømte ikonmaler Andrei Rublevs færd gennem 1400-tallets urolige Rusland.

Bestil filmen på bibliotek.dk

Foto fra filmen 'Robin Hood'

10. Robin Hood - den fredløse

Efter at have været fængslet af tyrkerne under korstogene vender Robin af Locksley i skikkelse af Kevin Costner tilbage til England, hvor han finder sin far myrdet af Sheriffen af Nottingham. Robin slutter sig til en skare af lovløse og begynder kampen for et helt folks frihed - og for en enkelt kvindes hjerte. 

Bestil filmen på bibliotek.dk