Skilt med hankøn- og hunkønstegn

Retten til et godt kvindeliv

05.03.20
I anledning af International Kvindedag, sætter vi fokus på Verdensmål nr. 5, som handler om ligestilling mellem kønnene. Hør bl.a. Anne-Cathrine Riebnitzsky fortælle om, at være kvinde i militæret.

Forfatter, sprogofficer og foredragsholder - Anne-Cathrine Riebnitzsky kan tilskrives mange forskellige titler. I 2018 skrev hun den anmelderroste roman Smaragdsliberen.

Siden Smaragdsliberen er det gået stærkt for Riebnitzsky, der har travlt med at turnere landet rundt og fortælle om sin bog, men også fortælle om livet som kvindelig sprogofficer. For det har ikke altid været nemt at være kvinde i et maskulint miljø.

Som udsendt til Afghanistan havde Riebnitzsky den særlige opgave, at skabe kontakt til afghanske kvinder. Hun skulle hjælpe dem med at skabe kvindeprojekter. For kvinder - af kvinder.

En mand havde ikke kunne løfte denne opgave. Specielt fordi de afghanske kvinder gik meget op i deres udseende og generelle fremtræden. Her havde Riebnitzsky en fordel i forhold til sine mandelige kollegaer, fordi hun kunne relatere til de afghanske kvinder og bruge hendes feminine side. Det beskriver Riebnitzsky i bogen Kvindernes Krig.

Kom til arrangement med Riebnitzsky

Oplev Riebnitzsky den 9. marts på Hovedbiblioteket i Birkerød. Her vil hun holde foredrag og efterfølgende deltage i en debat med debattør Birgitte Baadegaard.

Læs mere om og køb din billet til arrangementet

Materialer