Foto: Forskningens Døgn

Forskningens døgn: Tæt på lyd

Rudersdal Bibliotekerne inviterer elever i 4.-6. klasse til at deltage i Forskningens Døgns Skoleprogram, som i år handler Skoleprogrammet om begrebet lyd.

Eleverne skal arbejde med lyd, som en forsker ville gøre det. Hvordan bevæger lyd sig, hvad gør lyd ved os, og hvordan kan vi omsætte lyde til noget, vi kan se? Det hele sker i et spændende forløb på biblioteket, hvor eleverne kommer helt tæt på lyd!

Temaet LYD er udviklet af Københavns Universitet og Biblo.dk. Styrelsen for Forskning og Uddannelse er også bag.
Klasserne kan booke et spændende forløb på deres bibliotek, og det hele er klart og lige til at gå til. Deltagelse i forløbet kræver ingen forberedelse.
Aktiviteterne består af forskellige hands-on aktiviteter, der introducerer begreber som kommunikation, vibrationer, støj og lydhastighed. Eleverne er aktive og skal selv undersøge ved tre arbejdsstationer.
Det tager to timer, og bagefter kan eleverne vælge at deltage i den store klassekonkurrence, hvor de indsamler data til et rigtigt lydforskningsprojekt på Københavns Universitet. De kan vinde deltagelse i den fede finaleevent på DOKK1 i Aarhus.

Læs mere og tilmeld jer her: Skoletjenesten

 Forskningens døgn
Tags