Tom Buk-Swienty

28. november får Rudersdal Bibliotekerne besøg af forfatter Tom Buk-Swienty. Bliv klogere på manden bag "Løvinden".

Tom Buk-Swienty (f. 1966) er en historiker, journalist og forfatter. Buk-Swienty er vokset op i Sønderborg. Han er cand. mag. i historie og amerikanske samfundsstudier fra Københavns Universitet og University of California. Han var i perioden 1994- 2005 journalistisk medarbejder og USA-korrespondent ved Weekendavisen og herefter lektor ved Syddansk Universitet i Odense frem til 2010 . Han er i dag selvstændig forfatter og blev i 2014 adjungeret professor i historie ved Syddansk Universitet.

Buk-Swienty debuterede som forfatter med 'Amerika Maxima' (1999) om et roadtrip gennem USA og har siden skrevet blandt andet 'Den Ideelle amerikaner' (2005) om fotografen Jacob A. Riis. I 2008 udkom Tom Buk-Swientys Slagtebænk Dybbøl om slaget ved Dybbøl i 1864, der bl.a. modtog prisen som Årets historiske udgivelse. I forlængelse af denne fulgte i 2010 Dommedag Als om danskernes sviende nederlag på Als 29. juni 1864 og den efterfølgende bitre fredsslutning. Begge bøger er blevet bestsellere takket være deres spændende fremlæggelse og nyfortolkning af disse afgørende begivenheder i Danmarks historie. Tom Buk-Swienty udgav i 2013 Kaptajn Dinesen – Ild og Blod og i 2014 Kaptajn Dinesen – til døden os skiller, en biografisk fortælling om eventyreren, officeren, politikeren og forfatteren Wilhelm Dinesen. I 2016 udgav Tom Buk-Swienty den store biografi Tommy og Tanne - om to af Wilhelm Dinesens børn, sønnen Thomas Dinesen (Tommy) og datteren Karen Blixen (kaldet Tanne i familien).

I 2019 er han aktuel med biografien 'Løvinden - Karen Blixen i Afrika' - om de 17 fantastiske og dramatiske år Karen Blixen tilbragte på sin afrikanske farm i Kenya.

Oprindeligt skrevet af Litteratursiden.

Foto: Tom Buk-Swienty