Tillykke Peter Plys

Den 14. oktober er det 90 år siden at A.A. Milne udgav Peter Plys for første gang, som en række fortællinger inspireret af forfatterens egen søn og hans mange tøjdyr. Siden har den elskelige bjørn opnået en velfortjent klassikerstatus og har begejstret generationer af børn og voksne.

Peter Plys og eventyrene med alle hans venner i Hundredemeterskoven er fulde af lun humor og en masse genkendelige følelser. Alle børn og voksne har været bange for et eller andet, som fx torden eller monstre, og langt de fleste har nok også prøvet at skulle finde modet frem, om ikke for at røve biernes honning, så nok til noget andet og mindst lige så vigtigt.

Peter Plys minder os om barndommens uskyld og dens uendelige eventyr. Det er en bjørn der tænker dybe tanker uden at blive selvhøjtidelig og han lærer os om mange ting, bl.a. hvordan man er en god ven.  De ting holder aldrig op med at være noget der ligger os på sinde, og derfor er Peter Plys stadig elsket og relevant her 90 år senere.

Hvis du vil vide mere om Peter Plys, Grisling, Tigerdyret og alle de andre kan læse på wikipedia, eller låne en af de mange bøger bibliotekerne har om ham - og der er også bøger for voksne, som fx. Peter Plys og hans Tao. Se et udvalg af titler herunder.

Oprindeligt skrevet af Københavns Biblioteker.

Materialer