Niclas Nørby Hundahl
Niclas Nørby Hundahl

Månedens lytter - november

Af Anonym (ikke efterprøvet)
01.11.17
Kultur- og musikformidler Niclas Nørby Hundahl er månedens lytter i november. Læs om hans passion for musik
Navn: Niclas Nørby Hundahl
Alder: 26 år
Beskæftigelse: Kultur- og Musikformidler 


Hvilken slags musik lytter du helst til?
Generelt værdsætter jeg alle former for musik, da jeg næsten altid kan finde noget der er værd at lytte til. Lige i øjeblikket lytter jeg særligt meget til David Bowies musik og det der er inspireret deraf.

Hvad er det ved denne musik der gør den til noget særligt for dig?
Særligt Bowies sidste plade rammer helt perfekt lyden af 80’erne, men fortolket på en måde så den passede til 2016. Jeg kan rigtig godt lide musik hvor stilarter strækkes og forvandles til noget andet.

Hvor lytter du helst til musik, og hvorfor?
Jeg lytter helst til musik når jeg sidder hjemme i min sofa og ikke har for travlt. Jeg kan vil helst kunne koncentrerer mig om musikken, og hvis jeg stresser misser jeg halvdelen af musikken.

Hvilket medie bruger du til at afspille din musik, (cd, streaming, vinyl) og hvorfor?
Jeg har tidligere brugt CD’er og prøvet med LP’er, men foretrækker klart at streame det via min computer eller telefon. Det er simpelthen nemmere og jeg har også mulighed for at skifte til noget helt andet, skulle jeg pludselig blive få lyst.

Fortæl om en helt speciel musikoplevelse
En af de musikoplevelser der står klarest er da jeg i 2013 på Roskilde Festival hørte Ekkozone opføre Steve Reichs Music for 18 musicians der er en af mine yndlings kompositioner. Et trance-lignende stykke på omkring en time, hvor ændringerne sker så langsomt at man næsten ikke lægger mærke til dem, passede på en eller anden måde perfekt til stemningen den dag.

Hvis du skulle dele noget musik med andre, hvad skulle det være?
Lyt til ’Media Bowie’ af Brian Reitzell. Reitzell er filmkomponist og dette værk er en hyldest til David Bowies musikalske stil og rammer helt perfekt efter min mening. 

Kom til DR Klub Klassisk
Niclas Nørby Hundahl BA i Musikvidenskab og Cand.mag i Moderne Kultur og Kulturformidling, samt kulturformidler hos Venneforeningen for DR's Kor og Orkestre guider dig igennem månedens tema og inviterer til diskussion.
Den 28. november kl. 17 på Hovedbiblioteket i Birkerød hører vi J.S. Bachs Juleoratoriet, BWV 248. 

Materialer