Månedens lytter - januar

Månedens lytter i januar er Marianne Lund. Læs om hendes passion for musik.
 Marianne Lund

Navn: Marianne Lund

Alder: 59

Beskæftigelse: Idrætsfaglærer og Nordic Walking Coach

 

Hvilken slags musik lytter du helst til?
Helt klart mest pop/rock med fokus på rytmen, men også noget mere afslappende New Age.

Jeg havde også en periode hvor jeg hørte meget Techno, men jeg er meget åben for mange genrer. Da jeg var barn blev der også spillet meget Jazz.

Hvad er det ved denne musik der gør den til noget særligt for dig?
Musik er lyd, som kommunikerer til kroppen. Den giver en stemning, en følelse og efterfølgende lyst til bevægelse. Da jeg var barn dansede jeg altid rundt i stuen efter skoletid. Startede sidst i 60’erne med at gå til jazzgymnastik. Blev uddannet gymnastikfaglærer i begyndelsen af 80’erne. Faktisk var Bodil Heister min musiklærer, hun har også været “månedens lytter” i september. Hun var meget inspirerende og insisterende på at jeg skulle lære at tælle takterne rigtigt, og tak for det Bodil.

Hvor lytter du helst til musik, og hvorfor?
Privat hos familie, venner og kollegaer, i gymnastiksale, i bilen og på YouTube.

Hvilket medie bruger du til at afspille din musik, (cd, streaming, vinyl) og hvorfor?
Jeg har lagt al min musik på min telefon og min computer, hvor jeg har lavet forskellige typer spillelister så som ”opvarmning”, ”trin over gulv”, ”løb”, ”styrke”, ”afspænding” osv. På den måde er musikken et af mine arbejdsredskaber. Når jeg laver havearbejde nyder jeg ofte kombinationen af musik og det at rode i jorden og klippe planterne til. I bilen på lange ture derud af på motorvejene, lytter jeg også til cd’er og radio.

Fortæl om en helt speciel musikoplevelse.
Sidste sommer var jeg til koncert med Volbeat på Refshaleøen, det var så råt og sejt. Jeg nød hvert nummer og stemningen i fulde drag.

Hvis du skulle dele noget musik med andre, hvad skulle det være?
The Monkees var det første pop jeg virkelig lyttede til som teenager. Senere tog The Doors over i min ungdom og jeg hører stadig gerne begge dele, men så er der jo også alle de andre super gode: David Bowie, Peter Gabriel, The Beatels, Bob Dylan, Bob Marley, Leonard Cohen, Joe Cocker, Mark Knopfler, Mike Oldfield, Madonna og Michael Jackson. Jeg kunne blive ved. Jeg har også altid været vild med Tina Turner. Hun leverer bare varen gang på gang. Sidst, men slet ikke mindst er Chris Rea og J.J. Cale mine absolut favoritter, som jeg bare aldrig bliver træt af at lytte til.

Musikkens indflydelse på bevægelsen
Kom til arrangement  Marianne Lund viser, hvordan du kan bruge musik sammen med bevægelse til at udfolde dig gennem fri kreativ dans, improvisation og bevægelsesudtryk.
Mandag d. 8. februar kl. 19.00 på Hovedbiblioteket i Birkerød
Læs mere og hent billet