Månedens læser - marts

01.03.15
Månedens læser i februar er Jytte Hilden. Se, hvad hun anbefaler.
 Jytte Hilden

Månedens læser er:

Navn: Jytte Hilden

Alder: 72 år

Beskæftigelse: Tidligere kulturminister                                                                                           

 
1. Hvilken bog er den bedste, du har læst?
 
 »Kristin Lavransdatter, en bevægende roman i tre bind, skrevet for snart hundrede år siden af Sigrid Undset. Hun fik Nobelprisen for sin gribende skildring af en kvindeskæbne i 1300-tallets Norge.

2. Hvad er en god bog for dig?

Det er et værk, som bevæger både sjæl og samfund. Der er bøger, som flytter din erkendelse på et splitsekund; der er ord, som du ikke glemmer; der er tekster, som ændrer verden for altid. 

3. Hvordan finder du frem til de bøger, du vil læse?

Simpel nysgerrighed, jeg kigger i aviser, ser TV, går på nettet, på evig jagt hos boghandleren eller i Føtex; jeg er med i en læseklub, hvor vi snakker med hinanden om aktuel litteratur; jeg lytter til, hvad børn og børnebørn er optaget af - kort sagt: der er inspiration overalt.

4. Hvilken genre foretrækker du?

Jeg har altid en bog med i tasken på rejser, både på de lange stræk og en tur med S-tog til Køge. Bogen er puttet ned i en lille plastikpose, så holder den bedre. Det kan være krimier, lange romaner eller debatskrifter.

5. Hvorfor læser du bøger?

Bøger er tanker fra andre mennesker til mig, både fra mennesker, der levede, elskede og skrev for længe, længe siden og fra mine medmennesker, der lever i dag. Bøger er evigt aktuelle, de går ikke af mode.

 

OBS! Jytte Hilden besøger Rudersdal Bibliotekerne d. 25. marts. »Læs mere her 

 

Vil du være Månedens læser? Så kontakt litteraturformidler Julie Garde, tlf. 4611 5757/e-mail: jg@rudersdal.dk