Månedens læser - maj

01.05.17
Månedens læser i maj er Annette Gottlieb. Se, hvad hun anbefaler.
 Annette Gottlieb
Navn: Annette Gottlieb

Alder: 47 år

Beskæftigelse: Skolelærer                                                                                                                             

 
1. Hvilken bog er den bedste, du har læst?
Jeg er muligvis i gang med at læse den lige nu. Jeg læser »Pindsvinets elegance af den franske forfatter Muriel Barbery. Romanen er knivskarp og interessant rent menneskeligt og filosofisk. Inden for det sidste halve år har også den franske journalist Antoine Leiris bog "Vous n’aurez pas ma haine", på dansk »I får ikke mit had, gjort et stort indtryk på mig. Antoine Leiris mistede sin kone under terrorangrebet på musikstedet Bataclan i Paris den 13. november 2015. Hvordan han oplevede dagene efter dette, fortæller han om i bogen. 
Jeg må også fremhæve Harper Lees »Dræb ikke en sangfugl og »Sæt en vagtpost ud. Helt fantastisk læsning.

2.    Hvad er en god bog for dig?

At jeg bliver draget ind i en god historie eller et godt plot. Jeg interesserer mig for sprog, og jeg sætter pris på gode formuleringer, leg med ord, og at teksten giver mig billeder på nethinden.

3.    Hvordan finder du frem til de bøger, du vil læse?

Jeg læser boganmeldelser, kigger forbi i Den Franske Bogcafé samt lytter til venners og families anbefalinger.

4.    Hvilken genre foretrækker du?

Der har været mange forskellige foretrukne genrer, men de seneste år er det krimi-genren, der trækker. Jeg læser meget faglitteratur, og i krimi-verdenen får jeg et dejligt afbræk. Jeg elsker et godt plot. Jeg er stor fan af »Camilla Läckberg og »Sara Blædel. »Jussi Adler-Olsen har også fundet vej ind i min bogreol. Jeg må tilføje, at jeg også har en svaghed for den franske forfatter »Michel Houellebecq. Jeg synes, han skriver nogle romaner, der giver stof til eftertanke.

5.    Hvorfor læser du bøger?

Jeg har altid læst bøger, og slapper af ved det. Jeg nyder at blive indfanget af en historie og ”være” i den verden, mens jeg læser.
 

Annette Gottlieb gæster Hovedbiblioteket i Birkerød onsdag d. 3. maj kl. 17, hvor hun fortæller om Togo - et af verdens fattigste lande. »Læs mere her


Vil du være Månedens læser? Så kontakt  litteraturformidler Julie Garde, tlf. 4611 5757/e-mail: jg@rudersdal.dk