Erik Steffensen
Erik Steffensen

Månedens kulturforbruger - november

01.11.17
Månedens kulturforbruger i november er Erik Steffensen. Se, hvad han anbefaler.
Navn: Erik Steffensen
Alder: 56 år
Beskæftigelse: Fotograf, maler og forfatter   

1.    Hvad er god kultur for dig?
 
En måde at omgås menneskeskabte værdier. Det kan være kunst men også haver og landskaber, der er præget af menneskelig indsats. God kultur skal afspejle et mådehold. Vise at man netop forstår at omgå de ressourcer, man som menneske får stillet til rådighed. Somme tider af naturen…
 
2.    Hvilken kulturhistorisk periode interesserer dig mest - og hvorfor?​

Jeg har ingen præferencer, hvad perioder angår, men sommetider fordyber jeg mig i noget mere end andet. Forandring er et kodeord for udvikling. Der er ingen periode, der er vigtig, uden at man forstår dens relation til det store billede.

3.    Fortæl om en kulturoplevelse, som har betydet noget særligt for dig.

At sejle på skonnerten Activ of London på Nordøstgrønland-ekspeditionen. Jeg har skrevet et essay om turen i min nye bog »Basic, der også har fotografier fra andre rejser. Skibet som kulturbærer er en meget smuk tanke, og turen var livsforandrende.

4.    Hvilken bog har gjort størst indtryk på dig?

Ikke nogen enkelt bog. Men der er flere, jeg ikke skiller mig af med. Både faglitteratur og skønlitteratur. »Lykke-Per af Henrik Pontoppidan er en god bog, men det samme er »Flow af Mihaly Csikszentmihalyi. Jeg er nok af den opfattelse, at livet konstant forandrer sig, og der er mange højdepunkter i læsningen gennem livets faser. »Robinson Crusoe eller »Jorden Rundt i 80 dage gjorde også et stort indtryk engang.

5.    Hvilken musik skal man høre, inden man kommer til dit oplæg?

Arvo Pärts »Spiegel im Spiegel.

Erik Steffensen gæster Hovedbiblioteket i Birkerød torsdag d. 2. november kl. 19. »Læs mere her og køb billet