Sæsonens Bøger
Sæsonens Bøger

Sæsonens bøger - årets temaer

Kom og få en personlig anbefaling, når seks læseglade bibliotekarer fra Rudersdal Bibliotekerne giver deres bud på årets bedste læseoplevelser.

Sæsonens bøger afholdes i år både i Birkerød og Holte og på flere datoer (du finder de enkelte arrangementer i kalenderen). Årets temaer er som følger:

Faglitteratur

Der udkom rigtig mange gode fagbøger i 2018, og det er svært at vælge. De valgte bøger har alle fokus på forholdet mellem mennesker. Der er både den personlige vinkel og et grundigt blik på de samfundsmæssige aspekter af en verden, der har ændret sig meget de sidste år. Verden vil fortsætte med at forandre sig, og bøgerne har mange og gode bud på, hvordan vi kan forholde os til det.

Ved bibliotekar Preben Hindberg

Nordiske romaner

Nordisk litteratur har de seneste par år kredset meget om livet i familien, altså de nære relationer på godt og ondt. Der var for få år siden stor fokus på rollen som mor, men også familiedynamikken med søskenderelationer som omdrejningspunkt og i særdeleshed ægteskabet set indefra er blevet beskrevet flere gange.

Til Sæsonens Bøger vil jeg fortælle om fem nordiske romaner og en enkelt biografi, hvor temaerne om familien og ægteskabet går igen i de fleste af bøgerne.

Ved bibliotekar Anette Brinkløv Liebmann

Danske udgivelser

Det har været et spændende år for dansk skønlitteratur med mange udgivelser fra dygtige, etablerede forfattere som fx Helle Helle, Ida Jessen, Kim Leine og Dorthe Nors.

Der har været stort fokus på stærke biografiske romaner med centrum i de familiære bånd. Generelt er det autobiografiske gået fra at være en eksklusiv kunstnerisk strategi til at være et naturligt førstevalg for rigtig mange forfattere, og i år har kendte forfattere som fx Knud Romer, Thomas Korsgaard og Leonora Christina Skov givet os stærke fortællinger om barske opvækster, hvor der ikke er så meget at grine af.

Ved bibliotekar og litteraturformidler Stine Sofie Bouzit 

Verdenslitteratur

Der er i disse år et stort fokus på internationale forfatterskaber og romaner i Danmark. Det ses blandt andet i form af en række litteraturfestivaler rundt om i landet, såsom Louisiana Literature, der hvert år byder på et væld af spændende møder med en række anmelderroste forfattere fra hele verden.

I denne omgang Sæsonens Bøger fortæller jeg om bøger fra en række europæiske lande, men også bøger fra USA og Mexico. Så selvom forfatterne bor rundt omkring i verden, beskæftiger bøgerne sig, på tværs af landegrænser, alle med det nære og de universelle følelser i en eller anden form.

Ved bibliotekar Tine Fellenius Christensen

Klassikere

Klassikere er de bøger, som aldrig går af mode, selvom de har mange år på bagen, fordi de stadig har noget at sige moderne læsere. Og i en tid, hvor fænomener som genbrug og recycling står højt på den globale dagsorden, og vintage er efterspurgt inden for både mode og portvin, skal Sæsonens Bøger ikke være en undtagelse. Så lad os læse klassikerne, se på dem med friske øjne og få et nyt blik på os selv gennem de gamle mestres visdom.

Ved bibliotekar og litteraturformidler Julie Garde

Krimi & spænding

”Jeg holder af krimier!”  For mig er kriminalromaner afslappende og underholdende – derfor er jeg stor fan af denne genre. Helst krimier i serier – hvor forfatterskabet/hovedpersonen udvikler sig. Og allerhelst amerikanske og britiske krimier.

Ved bibliotekar Jesper Christoffersen