Så er FORÅR & SOMMERPROGRAMMET 2021 på ’gaden’ …

… ahhr, helt på gaden er vi ikke. For lige nu kan du ikke hente et trykt program på biblioteket, som du plejer. I stedet har vi faktisk gjort det endnu nemmere for dig at få fat i vores nye program.

Du kan nemlig downloade programmet til din egen skærm lige her. Ligesom du kan finde alle oplysninger om vores arrangementer her i kalenderen på rudbib.dk.

Vi glæder os sådan til at møde dig i en ny sæson fyldt med nye måder at være sammen om litteratur og viden. Og hvor børns læselyst er omdrejningspunktet for alle børnebibliotekets arrangementer.

Læsning er på så mange måder afgørende; for at forstå os selv, hinanden og begå os i verden. De første kim til børns læsning udvikles længe før skolestart; bl.a. gennem mødet med børnelitteratur. Derfor er mange af vores arrangementer i foråret til dig som forælder og handler om de bedste bøger til alle aldre, om dit barns sproglige udvikling og læsning.

Mens meget er fortsat lukket ned, har vi åbnet op for hyggelige og uformelle online-snakke om bøger i alle genrer.  I den kommende tid inviterer vi løbende til nye Vi snakker om-arrangementer, der spænder over alt fra bøger generelt til Helle Helles forfatterskab, bestselleren ’Meter i sekundet’, science fiction, podcast, aktuel faglitteratur til spændende cykelbøger. Det kan du se meget mere om her.

En pandemi stopper ikke læselysten, tværtimod og heldigvis, har det vist sig. Men 2020 står nok for de fleste af os stå som en milepæl. Vi har skulle holde afstand og navigere i forandringer i hverdagen. Hvad mon det gør ved os som mennesker?

Dét går vi på opdagelse i med temaet Året efter, hvor du kan deltage i den nye samtalerække Eftertanker med spændende, aktuelle forfattere om dét, der rører os lige nu. Du kan også være med i vores nye brevskrivnings-workshop Litterære Pennevenner, hvor unge og ældre i Rudersdal udveksler tanker om fremtiden – og det seneste år.

I det nye format Historiesporet vender vi til gengæld blikket bagud sammen med Rudersdal Museer og følger gennem foredrag med nogle af landets bedste historieformidlere i sporene af vores fælles fortid.

I år tager vi tager hul på Rudersdal Kommunes nye biblioteksstrategi, der bl.a. vægter det 4. Bibliotek: Alt det, der foregår udenfor vores fysiske rammer. Du kan f.eks. møde os med Pop up biblioteket, hvor vi har ladcyklen fyldt med litteraturtilbud. Du deltage i nye udendørs filosofiske saloner og litteraturvandringer. Og i Biblioteket Live og online læseklubber, hvor vi via din skærm bringer forfattersamtaler, debat og fællesskaber helt hjem til dig.

Rigtig god fornøjelse med det nye program. Vi glæder os til at møde dig og hele familien på bibliotekerne i Birkerød, Holte, Nærum og dér, hvor du er - tæt på din hverdag!

Husk også, at du fortsat kan bestille og hente bøger på Hovedbiblioteket i Birkerød. Og kontakte os på telefon og mail alle hverdage.