Oplev Knud Romer på Rudersdal Bibliotekernes Litteraturfestival

Autofiktionens danske mester Knud Romer gæster Rudersdal Bibliotekernes litteraturfestival 5. oktober.

Knud Romer Jørgensen (1960) er opvokset i Nykøbing Falster, byen der danner ramme om debutromanen ’Den som blinker er bange for døden’. Romanen handler om at vokse op som enebarn i eksistentiel ensomhed og det splittede forhold mellem moderens kærlighed og udelukkelsen fra fællesskabet på grund af hendes tyske baggrund i et lille provinssamfund. 

’Den som blinker er bange for døden’ er  solgt til udgivelse i Sverige, Tyskland, Spanien, Frankrig, Norge, Island og Holland. Romer modtog desuden De Gyldne Laurbær og Weekendavisens Litteraturpris, og romanen skabte en del debat, især på Falster, om hvorvidt Knud Romer fortalte den rigtige historie om sin opvækst. 

Knud Romer har studeret litteraturvidenskab på Københavns Universitet og er prisbelønnet konceptudvikler i reklamebranchen med bl.a. Corporate Image Prisen, Direct Marketing Særpris, Guldkorn og Cannes Lion Award. Knud Romer er kendt fra ’Smagsdommerne’ på DR2, som skuespiller i Lars Von Triers ’Idioterne’ samt Christopher Boes ’Allegro’. Knud Romer er også medforfatter på manuskriptet til ’Off Screen’, Christopher Boes prisvindende film fra 2006 med Nicolas Bro i hovedrollen og radiovært.

12 år efter Knud Romers debutroman følger ’Kort over paradis’ (2018). ’Kort over Paradis’ fortsætter, hvor ’Den som blinker er bange for døden’ sluttede og starter, da Knud Romer flytter fra Falster til København og begynder at læse litteraturvidenskab. Herefter følger historien om Romers ungdom - studier, ensomhed og misbrug, årene som reklamemand med hurtige penge og mere misbrug, derouten og debuten som forfatter.

Du kan læse mere om Knud Romer og Rudersdal Bibliotekernes Litteraturfestival her.

Foto: Knud Romer