Foto: Initiativtagerne til Plastikposefrit Rudersdal

Nye unikke stofposer på Rudersdal Bibliotekerne

Bibliotekerne i Rudersdal får nye unikke stofposer med hjælp fra lokalt initiativ.

De fleste af os har et klart billede af hvordan en bibliotekspose ser ud. Den er hvid, mørkegrøn, kvadratisk. Men biblioteksposer kan også være af stof, og de kommer til at være et nyt tilbud på Rudersdal Bibliotekerne.

Værkstedet bag Plastikposefrit Rudersdal står bag de unikke lokalt designede og producerede stofposer.

Poserne er både slidstærke og vaskbare. Der er ikke to poser, der er ens: Hver pose har sit eget snit, mønster og farvesammensætning. Men vigtigst af alt, er de lavet af genanvendt materiale - og syet lokalt her i Rudersdal.

Plasticposefrit Rudersdal opstod i foråret 2020, da Rikke Lykstoft og hendes mor Jytte meldte sig som tovholdere for projektet. Deres ønske var at borgerne i Rudersdal kunne få et bæredygtigt alternativ til de gængse plastikposer. I dag sker selve produktionen af poserne med hjælp fra en gruppe engagerede borgere fra På Sporet i Holte, der hver tirsdag mødes for at designe og sy nye stofposer af brugte lærreds- og bomuldsstoffer.

Vælg din egen model

Tirsdag 29. juni kl. 14 får vi første parti stofposer på Hovedbiblioteket Birkerød, hvor du kan komme og finde din egen favorit-stofpose. Her kan du også møde Rikke og hendes mor, der holder åbent sy-værksted, hvor du er velkommen til at være med. Du behøver ingen “sykundskaber”, da Rikke vil guide dig igennem syningen.

Sy-kitposer

Du vil også kunne låne en sy-kitpose med hjem, hvor du har mulighed for hjemme at sy en strop på en færdigsyet stofpose. Herefter kan du aflevere den til biblioteket og så er den klar til at fragte biblioteksbøger med hjem.

Du kan finde poserne i alle tre huse i Rudersdal (Birkerød, Holte, Nærum) - så længe lager haves. Der vil løbende blive fyldt op med nye stofposer, efterhånden som Rikke og hendes team får syet nye poser.

Det bliver samtidig dagen, hvor vi vinker pænt farvel til den hvide/grønne bibliotekspose, som vi kender den.

Vigtig supplerende

Udover poserne fra Plastikposefrit Rudersdal vil Rudersdal Bibliotekerne fortsat have sine rummelige låneposer – de sorte lærredsposer med lånestregkode – som du til enhver tid kan bruge til at transportere dine bøger i. Husk blot at låne posen først.

Bibliotekerne understøtter med et initiativ som dette kommunens stærke fokus på FN’s verdensmål. Initiativet bliver ét af flere tiltag, som Rudersdal Bibliotekerne vil udvikle den kommende tid.

Plasticposefrit Rudersdals stofposer har alskens farver, snit og mønstre