Når historien misbruges

Bibliotekernes festival for historie sætter i år fokus på ”Når historien misbruges” i perioden 21.-24. november 2022.

Nogle har en historie, der bliver fortalt, mens andre har en historie, der bliver glemt. Hvad gør det ved vores opfattelse af historien, når nye stemmer får plads i fortællingen om vores fortid?

Folkebibliotekerne og Det Kgl. Bibliotek er gået sammen om at sætte fokus på historieformidlingens brug og misbrug af fortælleringer om fortiden.

I lyset af vores egen tids interesse for ligestilling, kvindekamp, racisme – og en hverdag, hvor vi ikke ønsker at pynte på sandheden, kan vi måske se på datidens historie på en anden måde.

Igennem festivalen har du mulighed for at deltage i forskellige arrangementer, som kan hjælpe med at forstå eller synliggøre historiens misbrug og iscenesættelse.

Arrangementerne foregår overalt i landet med aktiviteter, udstillinger og livestreames, så du kan se med, uanset hvor du bor.

Festivalen ”Når historien misbruges” slutter ugen af med et stort livestreaming-arrangement med en samtale mellem Gry Jexen og Anna Libak, hvor temaet er ” Samtaler om glemte kvinder og konflikten mellem Ukraine og Rusland”.

Gå på opdagelse i historien her