"Muren" i Birkerød

09.09.19
Golden Days Festivalen blev officielt skudt i gang i fredags. På Hovedbiblioteket i Birkerød blev opsætningen af udstillingen "1989 - Murens fald" fejret med tysk vin, øl og pølser. Du kan se udstillingen frem til 22. september.

På "Muren" finder du nedslagspunkter, som vi mener, har været definerende for hvad der skete inden, under og efter Murens fald.

Hvis du ikke kan huske Murens fald, eller bare ikke var født, er dette den perfekte mulighed for at genopfriske hukommelsen eller lære noget nyt. 

Hvis du er underviser, kan du altid komme forbi biblioteket med din klasse, og tage en snak med vores vidensformidler, Lasse Ringø, om Murens betydning. Send gerne en mail i forvejen.  

Beskrivelserne på Muren er ikke bare historiske facts. Vi følger bl.a. den østtyske soldat, Conrad Schumann, som flygtede til Vestberlin under opførslen af Muren.

”(…) Nu stod vesttyskerne og kiggede på ham igen. Schumann havde udset sig stedet, hvor flugten skulle ske. En bil, som skulle hjælpe ham med at flygte, kørte helt op til stedet. Det var tegnet. Schumann løb, alt hvad han kunne. Mod Vesten. Mod friheden.(…)”