Hvem skal vinde Læsernes Bogpris 2019?

Der er noget for enhver smag i årets nominerede bøger til Læsernes Bogpris.

Du kan nu være med til at bestemme, hvem der skal modtage prisen. Når du stemmer, deltager du samtidig i lodtrækningen om 10 signerede bogpakker med de nominerede bøger. Læs om de nominerede bøger og stem på din favorit her.

Kim Larsen - mine unge år af Jens Andersen 
Historier fra glemmebogen. Kim Larsen ta´r albummet ned, med billeder af tiden der skred. Jens Andersen kigger med og tekst og tone smelter sammen som i Kims bedste sange.

Det sørgende dyr af Svend Brinkmann 
Brinkmanns analyser af sorgens væsen med eksempler fra filosofien, litteraturen, teateret og billedkunsten giver stof til eftertanke.

Dagene er data af Lone Hørslev 
Helstøbt og musikalsk digtsamling om vores moderne liv i en gennemdigitaliseret verden, hvor alle er online og hvor alt, vi oplever, dokumenteres på de sociale medier.

En dag vil vi grine af det af Thomas Korsgaard 
Tues mor har fået en millionerstatning fra Patientklagenævnet, så der er råd til både kobberbryllup og charterrejse. Alligevel er der ikke meget at grine af i Korsgaards overbevisende toer.

De danske ministerier - Poul Schlüters tid 1982-1993 af Niels Wium Olesen 
Et fagligt velfunderet og indgående portræt af Schlüter og hans tid og et væsentligt værk om dansk politik i perioden, hvor den seriøst interesserede læser vil blive meget klogere på det politiske spil.

Smaragdsliberen af Anne-Cathrine Riebnitzsky 
Anne-Cathrine Riebnitzsky formår som få at skrive om store etiske dilemmaer, tro og religion, og hendes budskab er, at det er ikke religionerne eller det at tro på en gud, der er vor tids største problem, men måden hvorpå nogen bruger religion som påskud for onde handlinger.

Ravnenes hvisken - bind 3 af Malene Sølvsten 
Hæsblæsende og fascinerende afslutning på Sølvstens fantasytrilogi. En mesterlig coming of age-historie om at tage ansvar, træffe valg og stå ved dem.

Kort over paradis af Knud Romer 
Historien om Romers ungdom - studier, ensomhed og misbrug, årene som reklamemand med hurtige penge og mere misbrug, derouten og debuten som forfatter - er interessant læsning.

Kastevind af Alberte Winding 
Ualmindelig fin barndomsskildring i et meget flot og sanseligt sprog.

Solar af Theis Ørntoft 
Theis Ørntoft har fod på både sproget og speederen i sin debutromans sansebombarderende deroute. Hold kæft hvor er det bare godt håndværk!

Bag om prisen
Læsernes bogpris hylder det bedste fra litteraturens verden i det forgangne år. Litteratursiden samarbejder med Berlingske og Danmarks Biblioteksforening om prisen og har været med til at nominere de ti bøger. Prisen overrækkes til festaftenen på Bibliotekspolitisk Topmøde den 11. april. Afstemningen slutter 7. april. I løbet af de næste uger bringer Berlingske omtaler med de nominerede forfattere, og disse forfatterinterviews kan også læses på Litteratursiden.

Sidste år modtog Sara Omar prisen for 'Dødevaskeren'.

Oprindeligt skrevet af Litteratursiden.

Materialer