Det gode børneliv

Rudersdal Bibliotekerne og Børneområdet arbejder sammen om det gode børneliv med fokus på børnelitteratur, leg og billeder.

Det var et ønske om at sætte fokus på fællesskab og inklusion blandt børn, der førte til projektet mellem Rudersdal Bibliotekerne og de to daginstitutioner, Honningkrukken og Bistrup Have, som begge har et højt antal flygtninge og tosprogede børn. 

Projektet har kørt siden først på sommeren med mange forskellige aktiviteter for børnene. Til foråret fortsætter biblioteket denne indsats med et læseforløb, hvor man hver måned vil udvælge bøger til højtlæsning og samtale.  

Fotoudstilling: Leg med ord og billeder
Undervejs i forløbet har børnene haft et kamera mellem hænderne og  fotograferet, hvad der gør dem glade. Børnenes egne fortællinger og fotografier kan i december måned opleves på Hovedbiblioteket i Birkerød og Nærum Bibliotek sammen med billeder fra projektets store, afsluttende legestævne på Rudegaard Stadion. Her mødtes over 50 aktive børn og oplevede nye fællesskaber gennem leg. 

Udstillingen kan ses på Hovedbiblioteket i Birkerød og Nærum Bibliotek indtil torsdag d. 21. december 2016.

Lån en Kulturrygsæk med hjem 
I projektet har børnene leget med ord på forskellige måder, og til det formål har vi udviklet  ’Kulturrygsække’ med lege, sange, rim og remser på mange sprog, sammen med bøger om venskab og fælleskab. 

Kulturrygsækkene kan lånes fra d. 2. januar.

Video fra legestævne på Rudegaard Stadion:

Det gode børneliv i Rudersdal

 

Fotos fra ferinisering d. 29. november:

 Børn kigger i en bog

 Indhold i kulturrygsæk vises frem

 Børn og voksne kigger på udstilling i biblioteket