Valgplakater børnevalget 2019
Valgplakater børnevalget 2019

Børnevalget 2019

Børnene kan også stemme i år - deres kandidater er bare kendte børnebogsfigurer! Kom forbi på biblioteket og stem på din favorit.

Det er ikke kun de voksne, der skal have deres stemme hørt i 2019, børnene er nemlig stemmeberettigede på biblioteket! Alle børn under 18 har indtil onsdag d. 5. juni  chancen for at komme forbi biblioteket og sætte kryds ved deres favoritkandidat - blandt de opstillede er kendinge fra børnebøgernes verden, såsom Karmaboy, Sallys Far, Vildheksen, Nomerne og Rita & Krokodille. Blandt de stærke politiske budskaber i år er "Ja til at passe på hinanden", "Nej til stress om morgenen", "Ja til at gå sine egne veje" og "Nej til numsekløe".

Der kan stemmes på alle biblioteker i Rudersdal

Hvorfor Børnevalg?
Voksne, og i særdeleshed politikere, taler rigtig meget om børn og om forhold, der har betydning for børn. Men ofte bliver børnene ikke selv spurgt, og danske børn og unge engagerer sig generelt ikke særlig meget i den offentlige debat.
”Danske børn og unge mangler politisk selvtillid”, siger Michel Steen-Hansen, direktør for Danmarks Biblioteksforening, ”vi tror det er vigtigt at begynde tidligt med at give børnenes lyst til at deltage, og det er oplagt at bruge noget de kender og er trygge ved fra deres litterære univers.”
Danmarks Biblioteksforening står derfor bag Børnevalget 2019, som er et skridt på vejen til børnenes demokratiske dannelse.
Et valg kan være ret diffust for førskole- og indskolingsbørn, men med Børnevalget bliver det gjort meget konkret. Børnene skal nemlig selv gå til valg og vælge, hvem der skal være årets vinder.
Børnene kan stemme om deres yndlingsfigurer fra børnelitteraturen som Vildheks, Karmaboy, Børste eller Sallys far.

Fakta
Børnevalget 2019 gennemføres i samarbejde med børnebogsforlagene Turbine, ABC Forlaget, Gyldendal, Høst & Søn, Agama, Forlaget Alvilda og Carlsens forlag sammen med Danmarks Biblioteksforening.
Ballerup Bibliotek er tovholder for Børnevalg 2019, og Roskilde, Rudersdal og Frederiksberg biblioteker har bidraget.

Materialer