Bibliotekerne giver dig sved på panden

Bibliotekerne varmer danskerne op til et efterår med fuld fart på og sved på panden. Den landsdækkende kampagne ’Sammen i bevægelse’ sætter fokus på det fællesskab, der opstår, når vi bevæger os sammen.

Sport og bevægelse skaber fællesskab

Hvor mærker man nationalfølelsen mere, end når man står som sild i en tønde inde på Rådhuspladsen for at modtage hjemvendte sportshelte, der har klaret en helt utrolig sportspræstation? Her føler man sig for alvor som en del af et større fællesskab, hvor man nærmest har været med til at fuldføre den flotte præstation sammen med sportsudøverne.

Sport er om noget et felt, hvor de store følelser kan komme i spil – både når det går rigtig godt, men også når det går knap så godt. Samtidig kan der være mange andre problemstillinger forbundet med sport, fx identitet, politik, penge, samfund og demokrati – alle sammen områder som kan danne grundlag for mange gode debatter, som jo netop er en del af bibliotekets kerneområde: at skabe demokratisk deltagelse igennem samfundsaktuelle temaer.

Danmarks Motionsuge

Igennem kampagneugerne vil der blive fuld sprint på sport og bevægelse, og uge 41 peaker med en motionsuge målrettet alle danskere, nemlig 'Danmarks Motionsuge'. Her bliver der rig mulighed for at prøve en masse vidt forskellige bevægelsestilbud over hele landet, så der er ingen undskyldning for at blive siddende i sofaen.

Slutspurten sættes ind med dans

Som den afsluttende finale er der mulighed for at være med i en stor dansefest, når alle danskere inviteres med til at danse samme dag og på samme tidspunkt til sangen 'Move your feet'. Det sker fredag den 15. oktober lige præcis kl. 11.50, hvor skoler, arbejdspladser, daginstitutioner, pensionister – ja kort sagt alle inviteres til at danse med. En række idrætsforbund vil sammen med DR og landets biblioteker sætte gang i dansefesten.

Sammen med Danmarks Radio, Dansk Skoleidræt, Dansk Firmaidræt, Danmarks Idrætsforbund og DGI støtter bibliotekerne i 73 af landets kommuner op om dette års bevægelsestema 'Sammen i bevægelse'.