Vinterbogen 2021

Igen i år kan skoleklasser på 1.-6. klassetrin deltage i læselystkonkurrencen, Vinterbogen fra 18. januar - 12. februar. Kampagnen henvender sig til skoleklasserne og skal inspirere til læselyst gennem delinger af læseoplevelser eleverne imellem.

Deltagelse i kampagnen er skolernes mulighed for aktivt at sætte læsning på skemaet og sammen med bibliotekerne motivere elevernes læselyst.  
Formålet med kampagnen er at få skoleklasser til at læse og dele deres oplevelser med hinanden, så andre elever kan blive inspireret til også at læse. Undersøgelser af børns læsevaner viser nemlig, at børn gerne vil inspirere og inspireres af hinanden gennem gode anmeldelser og anbefalinger. Netop derfor er Vinterbogen et godt værktøj for bibliotekarerne og skolelærerne, da kampagnen sætter fokus på nye og anderledes metoder til at (gen)finde børns læselyst. Rudersdal Bibliotekerne har valgt at invitere de lokale skoleklasser ned på biblioteket for at inspirere eleverne til at dele inspirerende læseoplevelser.

Vind et forfatterbesøg til din klasse

Udover at give idéer til nye metoder for at inspirere til læselyst, har Vinterbogen også en stor national konkurrence, som skoleklasserne kan deltage i. Alle klasser har mulighed for at vinde en af de 4 hovedpræmier, som bl.a. består af forfatterbesøg i klasserne. Det er nemt at deltage – klassens lærer skal blot oprette klassen via www.vinterbogen.dk
 

Rudersdal Bibliotekerne tilbyder

•    Vi sender ved ønske, en inspirationsliste ud til din klasse, så de kan blive inspireret til gode bøger de kan læse i perioden – listerne kan også være inden for bestemte genre, hvis I ønsker det.
•    I er velkomne til et biblioteksbesøg på enten Holte eller Birkerød Bibliotek, hvor vi præsenterer eleverne for vores store udvalg af skønlitteratur til alderstrinnet - (Hvis vi ikke er åbnet fysisk op endnu, kan vi tilbyde online booktalk, til bøger på eReolen.dk) tilmeld til: sjoh@rudersdal.dk