Vinderen af Børnevalget 2022 er fundet

Børnene har stemt, og efter et tæt løb står det nu klart, at vinderen af årets udgave af Børnevalget er Eddie. MEN i Rudersdal er vi ikke helt enige...

Det er ikke kun de voksne, der den seneste tid har afholdt valg.
Siden den 11. oktober har landets børn nemlig kunnet stemme ved Børnevalget 2022 på deres lokale børnebibliotek – og nu er vinderen så fundet. stemmeoptællingen viser, at årets vinder blev Eddie med sloganet ”Ja til at bestemme selv”.

På Rudersdal Bibliotekerne faldt valget lidt anderledes ud end på landsplan. Så det ta'r vi først:

Stargirl vandt med hele 96 stemmer. Og til alle dem, der nu sidder og tænker ”Hvem er Stargirl?” kan vi fortælle at, det er en ret populær serie om en pige, der lever et hemmeligt dobbeltliv; skoleelev og popstjerne. Stargirl gik til valg på ”Ja til at følge sine drømme.”

De øvrige stemmer har fordelt sig således:


Eddie 74
Nomerne 72
Cirkeline 67
Vitello 56
Mimbo Jimbo 44
Villads fra Valby 41
Betty 20
Nordlys 20
Paja fra Troldeliv 9

På landsplan deltog over 16.000 børn, og Eddie sejrede snævert foran Star Girl, mens tredjepladsen gik til Nomerne.

Eddie er en herlig lille ballade-dreng, som gør, hvad der passer ham. Og så er han lillebror til Sally fra Sallys far-bøgerne.
Eddie synes, det er vildt kedeligt at lære alfabetet, så han finder på sin helt egen måde at lære det på. En tur i Zoologisk have bliver endnu sjovere, end Eddie havde troet – og hans far havde håbet.
Eddie kan også finde på at gå hjem fra børnehave, selvom far ikke er der til at hente ham, og selvom han ikke får lov af pædagogerne, for Eddie vil selv.

I den helt nye bog ”Eddie hjælper til” brokker far sig over, hvor hårdt det er at være voksen. Eddie vil gerne hjælpe til, for det virker da nemt nok at lave voksenting, når man bare bruger sin fantasi. Far er ikke helt enig.

Bøgerne om Eddie er skrevet af Thomas Brunstrøm, illustreret af Thorbjørn Christoffersen og udgivet af forlaget Carlsen.

Bøgerne findes på hylderne på alle landets biblioteker og som E-bøger og lydbøger på bibliotekernes digitale tjeneste eReolenGo.

Børnevalget blev i år afholdt for femte gang. Som i tidligere år er Børnevalget arrangeret af Ballerup Bibliotekerne og Danmarks Biblioteksforening i samarbejde med landets øvrige biblioteker med henblik på at styrke børnenes forståelse for og lyst til at deltage i demokratiet.

Læs mere om Børnevalget på børnevalg.dk.

Et stort tillykke til Eddie med den flotte valgsejr ved Børnevalget 2022!

For yderligere information kontakt:
Michel Steen-Hansen, Direktør for Danmarks Biblioteksforening, tlf. 40 30 52 30
Camilla Duvald, Ballerup Bibliotekerne, tlf. 41 75 00 61

 

 

Tags
Materialer