Pige får flettet hår
Pige får flettet hår

Kom til vikingetræf for børnefamilier

01.09.20
Har du set ”Heltemod og hamskiftere”, vikingeudstillingen, der med fem store runesten fører dig ind i vikingernes verden fyldt med helte og overnaturlige væsener? Kom og gå på opdagelse, når Hovedbiblioteket i Birkerød inviterer til vikingetræf lørdag 5. september, hvor du både kan få flettet håret, selv flette vikingebånd og høre et drabeligt vikingesagn.

Få flettet dit hår på ægte vikingemanér

Når Hovedbiblioteket lørdag 5. september holder vikingetræf for hele familien, kan du få flettet dit hår på ægte vikingemanér af frisør og stylist Annette Collin – uanset, om du er barn, kvinde eller mand. Frejas drømmeflet, sildebensflet, slangeflet, skjoldmøens flet, Thors snoning, vikingehøvdingens flet og snoninger, Regnars flet og viking 2.0 er blot nogle af de mange betegnelser på teknikker og smukke frisurer. Annette Collin har udgivet den flotte bog "Vikingeflet: step by step-guide til smukt og moderne vikingelook", og fra kl. 10.30 er hun klar til at flette løs på Hovedbiblioteket i Birkerød.

Lær at flette snore og bånd med oldnordisk teknik

Der skal også slentres til et vikingetræf. Altså ikke dét med at spadsere - men dét at bruge en fletteteknik, der går tilbage til vikingerne. Du fletter med snore, der er fastgjort i den ene ende. Du kan begynde med tre, forsøge dig med fem eller måske hele syv snore, hvis du mestrer teknikken. Det er sjovt og giver nogle flotte bånd, der kan bruges i håret, som kantebånd, som nøglesnor og meget mere.

Hør drabelige vikingesagn

Klokken 12 dykker vidensformidler Lasse Ringø ned i nordisk mytologi og fortæller det drabelige og dramatiske sagn om Sigurd Dragedræber, smeden Regin og dragen Fafner. 
Udstillingen "Heltemod og hamskiftere" er inspireret af Josefine Ottesens bog ”Vikingesagn: de 20 allerbedste fortællinger fra Danmarks oldtid” - og heri er også historien om Sigurd.
Det er gratis at deltage, der skal blot hentes billet her: Kom til Vikingetræf

Udstillingen er én af ti udstillinger i projekt Fang Fortællingen, hvor børn kan gå på opdagelse i litterære verdener. Projektet er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen og Nordea-Fonden.