Din børnebibliotekar anbefaler: Bortført

Er du til action og eventyr? Så er her en ny science fiction-serie, der ikke bare har fuld fart på mod det uendelige univers, men som også er en velskrevet historie om to almindelige børn der må indse, at intet er, som de hidtil har troet – og det starter i familien!

Søskendeparret Alice og Elias lever et ret normalt liv sammen med deres forældre i Sverige. Godt nok er deres mor ofte væk pga. sit arbejde som forsker, og godt nok er deres far lidt af en hidsigprop – men det er hverdagen og den er helt ok. En dag vender deres mor ikke hjem fra en arbejdstur, og hun er ikke til at få fat i. Hun og deres far har haft et skænderi, som nogle af naboerne fortæller politiet om, da forsvindingen bliver anmeldt og skal efterforskes. Uheldigvis kommer deres far under mistanke for bortførelse og tages med af politiet. Det tror Alice og Elias slet ikke på, og inden myndighederne når at tage hånd om dem, er de sprunget på cyklerne og suser afsted mod skoven, hvor deres mor ofte tager hen for at indsamle prøver til sin forskning. De finder hende ikke, men de bliver til gengæld iagttaget og overfaldet af et væsen, der helt sikkert ikke hører til på Jorden. 


Samtidig, langt væk, er besætningen på patruljerumskibet Stilheden blevet alarmeret af en besked fra deres tidligere kaptajn, der er i store vanskeligheder på en lille og meget ubetydelig planet, kaldet Jorden, som ligger i et latterligt lille hjørne af en, for dem, fjern galakse. Med hyperfart springer Stilheden afsted for at komme hende til undsætning.

De to handlinger smelter sammen, for det viser sig, at Alice og Elias’ mor og den tidligere rumkaptajn er én og samme person. 
Det bliver således ikke deres tidligere kaptajn, men hendes børn, som Stilhedens besætning redder og tager med sig fra Jorden, på den fortsatte mission for at finde den bortførte. 
Et vildt eventyr kan tage sin begyndelse – Alice og Elias oplever den ene fantastiske ting efter den anden ombord på Stilheden, ikke mindst i mødet med de meget fremmedartede besætningsmedlemmer. De må også indse, at meget står på spil og at det er yderst vigtigt, at de finder deres mor. De opdager også, at de hver især har nogle evner, som de slet ikke anede fandtes. 

Det er en virkelig spændende og fantasifuld historie, der udfolder sig – samtidig med, at der hele tiden sker noget nyt og uventet. Der er skruet godt op for tempo og action, men vi bliver ikke snydt for at læse om de indre konflikter, som hele denne omvæltning i livet betyder for Alice og Elias.
2’eren i serien hedder Jernrosen og er også udkommet. Bøgerne er forsynet med nogle meget flotte tegneserie-agtige illustrationer, som er med til at styrke fornemmelsen af science fiction, eventyr og fjerne galakser.   

Serien er god til børn fra 9-10 år.
 

Materialer