Christine anbefaler Forglem mig ej

Hvis du kan lide at læse fantasy og om magi, krimi og romantik, er her en serie lige for dig.

Hvis du også kan lige Harry Potter-universet, vil du ikke blive skuffet over denne rigtig spændende 2’er i fantasy-serien Rosenholm-trilogien.

Den anerkendte og eftertragtede sydsjællandske kostskole for unge med magiske evner, Rosenholm, slår dørene op for 2. skoleår for de fire piger, Kamille, Malou, Kirstine og Victoria, som vi fulgte i løbet af deres 1. skoleår i seriens første bog, Roser & violer. Pigerne mærker tydeligt, at kravene og forventningerne på skolen nu er stigende i takt med, at de udvikler sig, både menneskeligt og som magikere, og efterhånden forstår egne og andres magiske evner bedre.

Den mordgåde, som spøgelset Trine i den første bog fik sat dem i gang med at løse, er stadig uopklaret -Trine, som var elev på skolen for mange år siden, og som blev myrdet at en ukendt gerningsmand på skolens område. Pigernes efterforskning fører dem til det gamle og forfaldne hus på Vestsjælland, som var Trines barndomshjem, og som de i første omgang regnede med var forladt … men det er det på ingen måde, og det er ikke småting, de kommer til at opleve der! Pigerne kæmper ikke blot mod tiden og en gådefuld spådom, der helst ikke skal gå i opfyldelse; de kæmper også mod mørke, magiske kræfter, der bringer dem i livsfare.

1’eren hedder Roser & violer, og du kan låne den her:

De fire piger kommer fra vidt forskellige baggrunde, og hvor vi i den første bog kun fik en lille smule at vide om dette, er der her i den anden bog masser af baggrundsstof, som er med til at tegne de fire pigers personligheder. Det er spændende at ”få lov” at lære dem bedre at kende hver især: Overklassepigen Victoria, Kirstine fra et strengt religiøst miljø, det glade naturbarn Kamille og Malou, som kommer fra et sted nederst i samfundet. Deres magiske evner er også vidt forskellige, hvilket kommer dem til afgørende hjælp i kampen mod de kræfter, der truer dem mere og mere, som handlingen skrider frem.

Vi bliver også præsenteret for flere af skolens lærere, som på hver deres måde er lidt nogle særlinge, men også spændende at følge, bl. a. i kraft af deres evner og erfaringer i magiens felt.

Det er en meget velskrevet og godt komponeret fantasyserie, som på mange områder har ligheder med og virker stærkt inspireret af Harry Potter-serien. Man kunne tro, at det ville virke lidt plat og kopieret, men det gør det på ingen måde. Hvor Harry Potter-universet med Hogwarts i centrum har sin Fordelingshat og de fire kollegier, har Rosenholm-universet sit gamle, magiske egetræ i skoven til fordeling af eleverne på de fire magikerlinjer – og sådan er der flere paralleller, der fint kan eksistere i hvert sit fantasy-univers.

Jeg giver Rosenholm-bøgerne min bedste anbefaling, og ser virkelig frem til seriens tredje og afsluttende bog.

Tags